Aşı Yaşı Kaça Düştü?

Aşı Yaşı Kaça Düştü?

Korona ile mücadele kapsamında her ne kadar maske takma zorunluluğu, sokağa çıkma yasağı, sosyal mesafeyi koruma gibi önlemler alınıyor olsa da asıl çözümün aşı ile sağlanacağı kesinleşti. Aşı tedariğinin istendik seviyede sağlanamaması da pandemi sebebiyle yaşanan tüm olumsuzlukların süresini uzattı. İlk başlarda Sağlık Bakanlığınca aşı hakkında verilen sayılar gerçeği yansıtmıyor denilerek eleştirildi. Nihayetinde, geç de olsa gerekli sayıda aşı tedariğinin sağlanmasıyla birlikte aşılama işlemleri hız kazandı.

Sağlık Bakanlığının “covid19asi.saglik.gov.tr” adresinde paylaşılan verilere göre, 12 Haziran saat 19.45 itibarıyla toplamda 33 milyon 247 bin 651 adet birinci ve ikinci doz aşı gerçekleştirildiği belirtildi.

Aşı Yaşı Sırası

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip korona virüs (Kovid-19) aşısı için bugün itibariyle artık 40 yaş ve üstü vatandaşların da randevu alabileceğini ve tam katılım beklediğini duyurdu. Bakan Koca, Twitter üzerinden yaptığı açıklama da aşılama yaşının 40’a kadar indiğini belirterek, “yaşınız 40 veya üstüyse bu sabahtan itibaren randevu alabilirsiniz. Yüzde yüz katılım bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Haziran Sonunda Aşı Sırasının 20’li Yaşlara Kadar İnmesi Bekleniyor

Bakan Koca, “Bu ayın sonunda aşılamada 20’li yaşlara sıra gelecek. Bu ay beklenen 30 milyon doz BioNTech aşısının yarısı geldi. 3,5 milyon doz da Sinovac aşısı geliyor. 3’üncü doz aşılamada hibrit model üzerinde duruyoruz” dedi. Koca, “Günlük vaka sayıları 5- 6 bin arasında inişli çıkışlı seyrediyor. Bunda hareketliliğin artmasının etkisi büyük. Salgını kontrol etmek için farklı dönemlerden geçtik. Tam kapanma, kısmi kapanma, kontrollü normalleşme dönemlerini yaşadık. Şu andaki dönemi de kontrollü sosyal hayat olarak görüp uygulamalıyız” diye konuştu.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!