İDDİANIN ADRESİ ANTALYA
Bu açıklamanın ardından gazeteci Sinan Burhan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanvekili Büşra Özdemir’in AKP’ye geçebileceği yönünde kulis bilgisi edindiğini öne sürdü. Burhan, bilgiyi yalnızca AKP’li değil, CHP’li ve Yeni Partili kaynaklarla, ayrıca Antalya’daki yerel medya ve siyaset çevreleriyle de teyit etmeye çalıştığını anlattı.
KASIM SONU İŞARETİ
Burhan, takvim olarak en geç kasım sonuna kadar başkanvekilinin AKP’ye katılabileceğinin konuşulduğunu ileri sürdü. Burhan’a göre büyükşehirle birlikte Korkuteli, Finike, Demre, Elmalı ve Alanya belediyelerinin de AKP’ye katılması gündemde.
BÖCEK’İN TUTUKLANMASININ ARDINDAN GÖREVE GELMİŞTİ
Büşra Özdemir, Muhittin Böcek’in belediyeye yönelik rüşvet soruşturması kapsamında tutuklanarak görevden uzaklaştırılmasının ardından 11 Temmuz 2025’te yapılan seçimde 75 oyla başkanvekili seçilmişti.

