Haftalardır seslerini duyurmaya çalışan ancak yetkililerden tek bir somut adım göremeyen gaziler, dün eylemlerinin en ağır kayıplarından birini verdi. Mücadelenin neferlerinden Erdal Özdemir yaşamını yitirdi. Bu acı kaybın hemen ardından alana resmi üniformalarıyla gelen komutanların ziyareti ise gaziler tarafından manidar bulundu.
Alandaki platform sözcüsü Gazi Erdem Çerçioğlu, haberiniz.com.tr’ye özel açıklamalarda bulundu. Çerçioğlu ziyaretin zamanlamasına sitem ederek şu soruyu yöneltti:
“Yirmi gündür halimizi sormayanlar, bir arkadaşımızın vefatının hemen ardından geldiler. Soruyorum size; sesimizin duyulması, yüzümüze bakılması için illa birer birer ölmemiz mi gerekiyor?”
FORMEL CÜMLELER VAR CEVAP YOK!
Alanda beklenti yüksek olsa da üniformalı komutanların ziyareti diyalogdan ziyade “temenni” mesajlarının ötesine geçemedi. Komutanların tek söylediği; “Milli Savunma Bakanlığı yanınızda, kendinizi yalnız hissetmeyin, sizin için ne yapsak azdır” gibi genel geçer teselli cümleleri oldu.
Ancak gazilerin somut sorunlarına ve sorularına gelindiğinde sessizlik hakim oldu. Aynı mevzide sırt sırta verdikleri, omuz omuza çatıştıkları komutanların hiçbir soruya cevap veremeden alanı terk etmesi, eylemciler arasında derin bir hayal kırıklığı yarattı.
“Meclis Anladı, Emekli Paşalar Anladı; Bir Tek Yetkililer Anlamıyor!”
Gaziler, haklılıklarının sadece kendilerince değil, alanı ziyaret eden yüzü aşkın milletvekili ve geçmişte birlikte görev yaptıkları emekli albaylar, yarbaylar ve astsubaylarca da onaylandığını belirtti.
Sözlerini net bir soruyla tamamlayan platform temsilcisi, geri adım atmayacaklarını duyurdu:
“Aynı üniformayı giydiğimiz, aynı çatışmada yaralandığımız rütbeli abilerimiz bile gelip ‘Siz sonuna kadar haklısınız’ derken, neden hakkımız teslim edilmiyor? Bize soru cevaplamayan ziyaretler değil, çözüm lazım. Biz hakkımızı alana kadar, birer birer eksilsek dahi bu alandan tek adım geri atmayacağız!”

