Altında sert düşüş!

Altında sert düşüş!

Küresel piyasalarda ons altın fiyatları gerilerken gram altında da fiyatlar düşüşe geçti. Dolar kurundaki düşüşün de etkili olduğu altında fiyatlar 408 liraya kadar geriledi.

Altın fiyatları küresel piyasalarda gerilemeye devam ediyor. Ons altın fiyatlarındaki düşüş ve dolardaki gerileme gram altın fiyatlarını aşağı çekti. Gram altın Kasım ayında 540 lira ile tarihi yüksek seviyesini görmüştü. Kasım ayından sonra düşüş eğilimi başladı. Dün (04/02/2021) 408.7 lira seviyesine geriledi ve 22 Temmuz’dan bu yana en düşük seviyeyi gördü.

Gram altın haftaya 433 liradan başlamış, 439 lira seviyesine kadar yükselmişti. 408 liraya kadar gerileyen gram altın bir hafta içinde 31 lira düşmüş oldu. Bu da yüzde 7 oranında kayba karşılık geliyor.

ONS ALTINDA SERT HAREKET

Haftaya 1844 dolardan başlayan ons altın dün itibariyle 1785 dolara kadar geriledi. 59 dolarlık gerileme ve dolar kurundaki düşüşle birlikte gram altın fiyatları olumsuz etkilendi. Bir süredir dalgalı seyreden ons altın 7 Ağustos’ta 2075 dolar ile tarihi yüksek seviyesine çıkmıştı.

DOLARDA DA GERİLEME SÜRÜYOR

Dolar haftaya 7.31 lira seviyesinden başladı. Bu hafta gördüğü en yüksek değer olan 7.31 lira seviyesinden en düşük 7.09 lira seviyesine kadar geriledi. Bir haftada yaklaşık olarak yüzde 3 oranında gerileme yaşadı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!