Alman basını Türkiye’nin zaferini konuştu: Deplasman maçı gibiydi

featured

Ay-Yıldızlılar, EURO 2024’ün ev sahibi Almanya ile hazırlık maçında karşılaştı. Finallere gitmeyi garantileyen A Milli Takımımız, Panzerler’le kozlarını Berlin Olimpiyat Stadı’nda paylaştı.

Milli Takım karşılaşmadan 3-2’lik galibiyetle ayrılırken Julian Nagelsmann ise Almanya’nın başında ilk yenilgisini Türkiye’den almış oldu.

TÜRK FUTBOLSEVERLERDEN YOĞUN İLGİ

Türk futbolseverler, özel maçta Almanya ile karşılaşan A Milli Futbol Takımı’nı Berlin’de yalnız bırakmadı. Almanya ile Türkiye arasında Berlin Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan karşılaşmaya yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Stadyumun büyük çoğunluğunu oluşturan taraftarlar, 90 dakika boyunca Ay-yıldızlılara destek oldu.

Kenan Yıldız ve Yusuf Sarı, milli forma ile ilk gollerini Almanya karşısında attı. Almanya ile oynanan hazırlık maçında milli formayı 2’nci kez giyen Kenan Yıldız, 45+2’nci dakikada A Milli Futbol Takımı’nın ikinci golünü kaydetti. Milli formayı 3’üncü kez giyen Yusuf Sarı ise 71’inci dakikada penaltıdan attığı gol ile Ay-yıldızlıların üçüncü golünü attı.

Millilerimizin bu zaferi Alman basınında da yankı buldu. İşte Alman basınından ön plana çıkanlar:

‘HAYAL KIRIKLIĞI GECESİ’

Almanya’nın önde gelen gazetelerinden Bild, ‘Berlin’de hayal kırıklığı gecesi’ başlığıyla maçı okurlarına taşıdı. Tribünde yer alan Türk taraftarların oluşturduğu atmosfere de değinen Alman gazetesi, ‘Atmosfer deplasman maçı gibiydi’ ifadelerine yer verdi ayrıca kendi Milli Takımları’nı da eleştiren Bild, ‘Bir sonraki yaza kadar yapılacak çok işimiz var’ yorumunda da bulundu.

Kicker’da yer alan habere göre ise Julian Nagelsmann’ın ilk yenilgisini Türkiye karşısında aldığı belirtilirken VAR kararıyla verilen penaltıya da atıfta bulunuldu: “Teknik direktör Julian Nagelsmann yönetimindeki üçüncü maçta ilk yenilgi yaşandı. Türkiye karşısında ilk yarıda liderliğini koruyamayan Almanya Milli Takımı, 2-2’lik beraberliği ikinci yarıda devam ettiremedi. Sonunda rakip lehine VAR’dan penaltı kararı verildi.

Der Spiegel ise mücadelede tribünde yer alan Türk taraftarların altını çizerek maçı okurlarına şu şekilde aktardı: Alman Milli Futbol Takımı Türkiye ile hazırlık maçını kaybetti. Berlin Olimpiyat Stadı’nda çok sayıda konuk taraftar tribündeydi ve Almanya Milli Takımı’na ıslık çalıyordu.

‘EURO 2024 ÖNCESİ BAŞARISIZLIK’

Sportschau: Alman Milli Takımı, milli teknik direktör Julian Nagelsmann yönetimindeki ilk yenilgisini Türkiye karşısında aldı. Bu, 2024’te kendi evinde Avrupa Şampiyonası’na giden yolda bir başarısızlık.

Sky Sport: Nagelsmann, bazı oyunculardan dolayı hayal kırıklığına uğradı. Alman Milli Takımı, Julian Nagelsmann yönetimindeki üçüncü milli maçında ilk yenilgisini aldı.

FOCUS: Savunma özellikle hayal kırıklığı yaratıyor ancak hücum da tekliyor. Julian Nagelsmann yönetimindeki ilk yenilgisini Türkiye karşısında aldı.

FRANKFURTER ALLGEMEINE: Alman Milli Futbol Takımı kararlılıkla oynuyor ancak savunmada her zaman iyi organize olamıyor. Türk futbolcular bundan yararlandı. Julian Nagelsmann’ın önünde yapılacak çok iş var.

İNGİLİZ BASINININ GÜNDEMİ HAVERTZ

İngiliz basını ise karşılaşmayı Kai Havertz’ten okurlarına taşıdı. Mirror, Alman futbolcunun inişli-çıkışlı bir performans gösterdiği aktarırıken, “24 yaşındaki Havertz’e, Almanya’nın teknik direktörü Julian Nagelsmann, Cumartesi günü Türkiye ile oynann dostluk maçı öncesinde savunmada oynamak gibi şaşkınlık verici bir görev verdi. Yıldız futbolcunun parlaması fazla zaman almadı çünkü sadece beş dakika sonra golünü attı. Daha sonra Havertz ve takım arkadaşları için işler daha da kötüye gitti, 24 yaşındaki oyuncunun kendi ceza alanı içinde topla oynadığı düşünülüyordu. Hızlı bir VAR kontrolü, Türkiye’nin Yusuf Sarı’nın attığı penaltıyla skoru 3-2’ye getirdiğini gördü ve Almanya’nın başkentinde maç bu şekilde bitti.” ifadleeri kullanıldı.

The Sun’da benzer şekilde Havertz’in performansına değinerek, Nagelsmann tarafından verilen yeni pozisyonunun şaşırtıcı olduğunu vurguladı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!