Türkmenli Partisi Yöneticisi Hicran Hürmüzlü, Türk Devleti’nden ve Ümit Özdağ’dan yardım istiyor!

featured

Çuval hadisesinde ABD askerlerinin başına çuval geçirdiği ilk kişi olan Irak Türkmeneli Partisi Genel Merkez Yöneticisi Hicran Hürmüzlü, Barzani güçleri tarafından “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yardım etmekten” tutuklandı!

Hicran Hürmüzlü, kendisine yardım edilmediği ve kurtarılmadığı sürece 31 Temmuz 2024’te Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yani kendi vatanına hizmet etmek suçundan hüküm giyecek!

Hicran Hürmüzlü’nün Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’a yazdığı yardım mektubu:

Sayın Ümit Özdağ’a,

Ben, Irak’taki Türkmenleri temsil eden partilerden biri olan Türkmeneli Partisi’nin siyasi ofis üyesi Hicran Hürmüzlü.

27 Mart 2023 tarihinden beri “Özel kuvvetler komutanlığı” ile terörle mücadele sürecinde işbirliği içinde olduğum gerekçesiyle Barzani güçlerine ait bir cezaevinde gözaltında tutulmaktayım.

Terörle mücadele sürecinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yanında olduğunu beyan eden ve gösteren Barzani güçlerinin neden böyle bir işe kalkıştığını anlamış değilim.

Aynı zamanda 2003 senesinde gerçekleşen “Çuval” olayında Türk askerleri ile birlikte başına çuval geçirilen kişilerden biri olduğumu belirtmek isterim.

Fakat maalesef başıma gelen bu elim hadisenin üzerinden 13 ay geçmesine rağmen Türkiye Cumhuriyeti tarafından herhangi bir girişimin veya müdahalenin olmadığını üzülerek belirtmek isterim.

Siz değerli şahsınızdan beni bu zulümden kurtarmak için yardım talep ediyorum.

Bu zorlu süreçte sadece şahsım değil aynı zamanda ailem ile tehdit edildiğim bu talihsiz olayın sona ermesi için Türkiye Cumhuriyeti Erbil Konsolosluğu tarafından müdahale yapılmasını ve bu Türkmen soydaşınızı kurtarmanızı arz ederim.

Aksi takdirde 31 Temmuz 2024 tarihinde beni mahkemeye çıkarıp Türkiye Cumhuriyeti Devleti yani kendi vatanıma hizmet etmekten hüküm giydirileceğimi sizlere bildiririm.

Sonsuz saygı ve sevgilerimle.

Hicran Hürmüzlü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!