AKP’de İmaj Çalışmaları: İsmi Yolsuzlukla Anılanlar Devre Dışı

AKP'de İmaj Çalışmaları: İsmi Yolsuzlukla Anılanlar Devre Dışı

RTÜK’de yeri boşalacak olan 3 üyelik koltuğu için aday adayları belirlenerek Meclis Başkanlığına sunuldu. AKP’nin daha önceden belirlediği, adı yolsuzluklarla anılan adayını değiştirmesi dikkat çekti.

RTÜK’te AKP kontenjanından seçilen 1 üyenin ve MHP kontenjanından seçilen 2 üyenin görev süresi temmuz ayı sonunda dolmuş olacağında toplamda 3 üye koltuğu için adaylar belirlendi.

AKP’YE 2, MHP’YE 1 KONTENJAN

Meclis Başkanlığı yeni üye seçimi için yaptığı hesaplamada boşalan 3 üyeliğin 2’sinin AKP, 1’inin ise MHP kontenjanı olduğuna karar verdi. Partilere belirlenen kontenjanlar için adaylarını bildirmesi için yazı yazıldı.

Ancak AKP, kendisinin 2 kontenjan hakkı olmasına rağmen iki hakkından birini MHP’ye yakınlığı ile bilinen Türkgün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Orhan Karataş’tan yana kullandı.

Kendi Belirlediği Adayın Adı Yolsuzluklarla Anılınca Değişime Gidildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Özel Kalem Müdürü olan Mehmet Çakırtaş, AKP’nin söz konusu üyelik için belirlediği il isimdi. Ancak Çakırtaş’ın ismi, şehir hastanelerinde yakınlarına kiralanan işletmelerle ve kendisine tahsis edilen lojmanı bakanlıkça tadilat yapıldıktan sonra satın almasıyla gündeme gelince adaylıktan alındı.

Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın haberine göre, bu durum tartışmalara neden olunca AKP adayını değiştirdi. AKP’nin yeni adayı AKP eski Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş oldu.

MHP kendisine ayrılan 1 üyelik için ayrıca MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin basın danışmanı Deniz Güçer’i aday gösterdi.

Yasalara göre RTÜK seçiminde her üyelik için iki aday gösteriliyor. Teamüllere göre partilerin belirlediği aday listesinde ilk sırada olan isim seçiliyor.

Meclis Başkanlığına sunulan listeye göre adaylar şu isimlerden oluştu:

AKP kontenjanına düşen 2 üyelik için adaylar:

Mehmet Daniş

Mete Hacıarifoğlu

Alptekin Deniz İyigün

Orhan Karataş

MHP’ye kontenjanına düşen 1 üyelik için adaylar:

Deniz Güçer

Mustafa Yiğit

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!