1. Haberler
  2. Gündem
  3. AKP’de fon krizi tepkisi! Hayati Yazıcı’ya dikkat çeken uyarı

AKP’de fon krizi tepkisi! Hayati Yazıcı’ya dikkat çeken uyarı

Ülke gündemini sarsan fon soruşturmaları, iktidar kanadında taşları yerinden oynatırken parti içi dengeleri de sarstı. Yürütülen tahkikat kapsamında, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın evladı Mustafa Yazıcı hakkında yurt dışına çıkış kısıtlaması getirilmesi parti koridorlarında hareketliliğe neden oldu. Yaşanan gelişmelerin ardından eski MKYK Üyesi Mücahit Birinci'den dikkat çeken bir çıkış geldi.

featured

Mücahit Birinci sosyal medya üzerinden yaptığı değerlendirmede, hukuksal açıdan suç ve cezaların şahsiliği ilkesinin bulunduğunu kabul etmekle beraber, Hayati Yazıcı’nın üstlendiği makam dolayısıyla durumun izaha muhtaç olduğunu vurguladı. Siyasi arenada “bana ne evladımdan” şeklindeki yaklaşımların kamuoyu nezdinde inandırıcı bulunmayacağını ifade eden Birinci, konunun açıklığa kavuşturulması gerektiğini dile getirdi.

TECRÜBELİ İSME ÇAĞRI: PARTİ ZARAR GÖRMEMELİ

Kıdemli politikacılardan Hayati Yazıcı’nın partinin kurumsal kimliğini ve hassasiyetlerini gözetecek bir tutum sergilemesini beklediğini belirten Birinci, vatandaşların bu meseleye aşırı duyarlılık gösterdiğine işaret etti. Siyasi yapının zarar görmemesi adına tecrübeli ismin bir izahat yapmasının kaçınılmaz olduğunu savundu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Haberiniz ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!