1. Haberler
  2. Gündem
  3. AKP’de bir ilk: İdil Belediye Başkanı Türkan Kayır rozet taktı

AKP’de bir ilk: İdil Belediye Başkanı Türkan Kayır rozet taktı

31 Mart 2024'te DEM Parti'den İdil Belediye Başkanı seçilen, ardından partisinden ihraç edilerek görevini bağımsız sürdüren Türkan Kayır AKP'ye katıldı. Rozeti Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından takılan Kayır, partinin ilk Süryani belediye başkanı oldu.

featured

AKP’nin Başkent Millet Bahçesi’ndeki 25. kuruluş yıl dönümü etkinliklerinde dikkat çeken bir katılım yaşandı. DEM Parti’den İdil Belediye Başkanlığı’na seçildikten sonra partisinden ihraç edilen Türkan Kayır, AKP saflarına geçti. Kayır’ın rozetini Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı.

YÜZDE 71 OYLA SEÇİLMİŞTİ

Kayır, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’nde DEM Parti adayı olarak girdiği İdil yarışını 7 bin 909 oyla ve yüzde 71,27 oranıyla kazanmıştı. Aynı seçimde AKP adayı İkbalhan Haznedar yüzde 19,96 oy almıştı.

ARALIK 2024’TE İHRAÇ EDİLDİ

DEM Parti yönetimi, “parti karşıtı zihniyetlerle hareket ettiği” gerekçesiyle Aralık 2024’te Kayır ile Belediye Meclis Üyesi Ekrem Şimşek’i partiden ihraç etmişti. Kayır, ihracın ardından görevinden ayrılmayarak belediye başkanlığını bağımsız olarak sürdürmüştü.

PARTİ TARİHİNDE İLK

İdil’in çok kültürlü yapısından gelen ve Süryani kökenli olduğu belirtilen Kayır’ın katılımı, AKP tarihinde bir ilk olarak kayda geçti. Kayır böylece partinin ilk Süryani belediye başkanı oldu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Haberiniz ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!