Bugün; bizlere göre 3 Mayıs 1944, Türkçülüğün şahlanışı, bu şahlanışın baş kahramanı H. Nihâl Atsız’a göre ise, “Millî şuurun ayaklanması”dır. 3 Mayıs’ta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu fikri olan “Türk Milliyetçiliği” devrin iktidarı tarafından devlet sistematiğinden kovulurken Atsız ve arkadaşlarının ardından galeyana gençlik Türkçülüğün teşkilatlanması ve siyasal mücadeleye girmesinin yolunu açmıştır.
Türkçülük (Türk Milliyetçiliği) Türklerin tarihi kadar eskidir. Türk Milletinin ne zaman başı dara düştüyse, milletine olan sevgisi canından üstün olan bir lider ve ekibi tarafından düzlüğe çıkarılmıştır. Türk Milliyetçiliği, özel adıyla Türkçülük, Türkçülüğü sistemleştiren Ziya Gökalp’ın tarifine göre “Türk milletini yükseltmek demektir” Türkçüler millet menfaatlerini her türlü şahsi menfaatlerinin, canlarının önünde tutarlar.
Bu açıklamalar ışığında:
Türk tarihinde
- Büyük bir başlangıca imza atan Mete Han, ilk modern devlet ve ordu anlayışını getirip, millet ve vatan sevgisinin kutsallığını ortaya koyan bir Türkçüydü
- Kavimler göçünü başlatan Avrupa Hun Devleti hükümdarı Attila, ismini tarihe yazdırmış olan Türk liderlerden biridir. Avrupa’da “Tanrının Kamçısı” lakabıyla tanınan Atilla Türk’ün hakimiyetini Avrupa’nın içlerine taşıyan bir Türkçüydü.
- Milletinin bağımsızlığı için kendisinin ve 40 çerisinin hayatını feda ederek Çin Sarayı’na başkaldıran Kürşad ve 40 çerisi o dönemin Türkçüleridir.
- Orhun Kitabeleri’nde Türk Milleti’ne öğütler veren Kül Tigin, Bilge Kağan ve Vezir Tonyukuk Göktürkler döneminin Türkçü devlet adamlarıdır.
- Türkler Anadolu’nun kapısını açan Sultan Alparslan, Tarihin en uzun yaşayan Türk devleti olan Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman (Otman, Ataman) Bey, Türk Cihan Hakimiyeti ülküsüne inanan Emir Timur da Türkçü devlet adamlarındandı.
- Dört bir tarafı işgal edilmiş Anadolu’da bitkin ve ezilmiş Türk Milletini “Türkçülük” ruhuyla ayağa kaldıran, Dünya Tarihi’nin en büyük Kurtuluş Savaşı’nın galibi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Atatürk Türk Tarihi’nin en büyük Türkçü liderlerindendir.
- Atatürk’ün Türk Milliyetçiliği felsefesi üzerine oturttuğu Türk Cumhuriyeti’nde devrin iktidarı tarafından devletin kurucu fikrinin devlet sistematiğinden atılmasına isyan eden ve büyük bir Türkçü kitleyi ayaklandıran Hüseyin Nihal Atsız büyük bir Türkçü lider, edebiyatçı ve tarihçidir.
- Hüseyin Nihal Atsız’ın fikri çizgisinde yetişmiş Alparslan Türkeş, Türk Milliyetçiliğini Türk Milletinin bütün sosyal dilimlerinde teşkilatlandıran, kurduğu siyasi parti (Milliyetçi Hareket Partisi) ile Türk Milliyetçiliği ideolojisini siyasal hayata dahil eden büyük bir Türkçüdür.
- Alparslan Türkeş’in teşkilatlandırdığı Ülkücü Gençler 1070-1980 yılları arasında binlerce şehit vermek pahasına mücadele etmişler ve Türkiye’nin Sovyetler Birliği’nin eline geçmesini engellemişlerdir.
Ne yazıktır ki Türk Tarihi’nin Türkçü çizgisi MHP Lideri Alparslan Türkeş’in vefatından sonra inkıtaya uğramıştır. Merhum Türkeş’in Türk Milliyetçiliğinin lokomotifi olarak kurduğu siyasi parti vefatından sonra partiyi idare edenler tarafından yıpratılmış, fikriyatında eksen kaymaları yaşanırken, bu duruma itiraz edenler de parti yönetimlerinden dışlanmıştır.
MHP’den dışlanan Türk Milliyetçiler, MHP’de siyaset yapma şansları kalmayınca 25 Ekim 2017’de büyük bir enerjiyle “İYİ Parti”yi kurdular. MHP’den ayrılan Türk Milliyetçileri Türk milliyetçiliğini hızla iktidara taşıyacak bir parti istedikleri için ata ocağı olarak gördükleri MHP’den kopup İYİ Parti’ye gelmişlerdi. Ancak İYİ Parti’de bir ideolojik kriz yaşanacağı kuruluşundan itibaren belli odu. Partinin ideolojisi, 3 Temmuz 2017 günü, Yeniçağ Gazetesi yazarı Servet Avcı’nın kızının düğününe katılan Prof. Dr. Ümit Özdağ tarafından “Milli Merkez” olarak açıklanmış ancak Akşener tarafından “Merkez Sağ” bir ideoloji daha çok benimsenmiştir. Özdağ o günkü açıklamasında, “Merkez sağ parti değiliz. Her şeyden önce bütün Türkiye’yi kucaklayan bir siyasi hareketiz. Kendimizi milli merkezde tanımlıyoruz. Herkesin yaşam tarzını güvence altına alacak bir parti olacağız. Bizim partimiz bir anlamda Birinci Meclis’in ruhunu taşıyacak bir parti olacak. Türkiye, kuruluş felsefesi ve milli değerlerine dönmeli.” demişti. İYİ Partinin bu çizgiden nasıl kaydığını ve Liberal bir çizgiye oturduğunu “İYİ Parti’de Türk Milliyetçiliği Krizi” başlıklı yazımda teferruatı ile okuyabilirsiniz.
İYİ Parti sadece Liberal bir çizgiye kaymakla kalmadı, tavizsiz Türk Milliyetçilerini de kadrolarından atmaya başladı. Bugün itibariye parti kurucularının en az yarısı, kurucu il ve ilçe başkanlarının ise yüzde 80’i parti dışına itilmiştir. Bu tasfiye edilen siyasetçilerin tamamı Türk Milliyetçisidir.
Hukuksuz bir şekilde İYİ Parti’den ihraç edilip, mahkeme kararıyla geri dönen Parti’nin kurucu liderlerinden İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, partiden tasfiyeleri görünce istifa ederek, kurulacak “Atatürk çizgisinde, Türk Milliyetçisi” bir siyasi partinin tabanını oluşturmak üzere “Ayyıldız Hareketi”ni başlattı. Ayyıldız Hareketi her gün bünyesine katılan binlerce Türk Milliyetçisi ile çığ gibi büyümektedir.
Ayyıldız Hareketi mensupları önemli bir günde 26 Ağustos 2021‘de Prof. Dr. Ümit Özdağ‘ın önderliğinde siyasi partilerini kurdular. Türk’ün “Zaferler Ayı”nda kurulan bu partiye de “Zafer Partisi” adını verdiler. Zafer Partisi o tarihten bu güne, Türkiye genelinde teşkilatlanlasını sürdürerek hızla büyümekte. Uzman kadrosu ve Türkiye’nin sorunlarına getirdiği akılcı çözümlerle de siyasetin gündeminin başında yerini korumakta.
3 Mayıs Türkçülük Bayramı’nın 78. Yıldönümünde, devleti yeniden Atatürk’ün çizgisine oturtmak isteyen bütün Türk Milliyetçilerini Zafer Partisi’ne bekliyoruz.
Ne mutlu Türküm diyene!