19 Mayıs Töreninde Skandal! Gençliğe Hitabe’ye Sansür!

19 Mayıs Töreninde Skandal! Gençliğe Hitabe'ye Sansür!

Balıkesir’in Erdek ilçesinde Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün düzenlediği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nda Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi okundu.

Hitabeyi okuyan kişi “İktidarı elinde bulunduranlar, gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini” bölümünü sansürledi.

Bir öğrencinin Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini okurken bir an duraksadığı, “Memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini…” cümlelerini okumadığı görüldü. Öğrencinin o bölüme sansür uyguladığı iddia edildi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin: Sansürlediğiniz Yerler Sizi Anlatır!

Görüntüleri sosyal medyada paylaşan CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’na “Bu nedir?” diye sorarak şöyle seslendi:

“Bu görüntüler bugün 19 Mayıs bayramı törenlerinde Balıkesir Erdek’te çekildi. Öğrencimizin elindeki Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini sansürleme küstahlığını sergileyenlerin söylüyorum, o sansürlediğiniz yerler sizi anlatır: Gaflet dalalet, hıyanet!”

Aytekin, konuyla ilgili “19 Mayıs’ın 102.yılında Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini sansürlemek alçaklıktır, terbiyesizliktir. Konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisinde de gündeme getirecek, sorumluluların hesap vermesinin takipçisi olacağız” açıklamasında bulundu.

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!