Ümit Özdağ: Zafer Partisi’nin Bir Sonraki Ziyareti Kerkük’e Olacak

Ümit Özdağ: Zafer Partisi’nin Bir Sonraki Ziyareti Kerkük’e Olacak

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ dün akşam HaberTürk TV’de katılmış olduğu Habertürk Gündem programında bir sonraki Türk devletlerine olan ziyaretin Kerkük’e olacağını açıkladı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, dün akşam HaberTürk TV’de katılmış olduğu Habertürk Gündem programına katılarak, Muharrem Sarıkaya’nın sunumu ile Nagehan Alçı ve Şaban Sevinç’in sorularını yanıtladı.

Şaban Sevinç’in “Neden Azerbaycan’a, Türkmenistan’a, Irak’a gidiyorsunuz, oradan size oy mu gelecek?” sorusunu Özdağ, şu şekilde yanıtladı:

“Azerbaycan’a gitmemizin sebebi oradaki son gelişmelerde İran- Azerbaycan gerginliğinde Azerbaycan’ın yanında olduğumuzu ortaya koymak istedik. Gence’ye yapılan saldırının birinci senesiydi. Gence’ye gittik ve şehitliği ziyaret ettik. Çok hüzünlü anlar yansıdı.  Hem Gence’de hem Bakü’de aydınlar ile görüştük. Bölgedeki durumu onlardan dinledik. Biz Türkiye’de neler yaptık anlattık. Bundan sonraki ziyaretimizi de Kerkük’e gerçekleştireceğiz.

Kerkük’te seçimler yeni gerçekleşti ve çok fazla manipüle edildi, çok büyük baskılar oldu. Buna rağmen ortaya çıkan bazı sonuçlar var.

Peki biz neden bunu yapıyoruz? Evet biz siyaseti Türkiye’de yapıyoruz ama bütün bölgeyi takip ediyor ve izliyoruz. Biz Azerbaycan ya da Kerkük, buralara oy almak için gitmiyoruz. Oraya gitmemizin nedeni partimizin misyonunu çok net bir şekilde ortaya koymaktır.

Bu bir politik duruştur. Bazı partiler kurulurken Brüksel’e gider, bazıları Washington’a gider, oradan icazet alır projelerini oralarda anlatırlar. Biz icazeti Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten, Hoca Ahmed Yesevi’den aldık”  ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!