1. Haberler
  2. Gündem
  3. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ: Kılıçdaroğlu ile imzaladığımız protokolü herkes biliyordu

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ: Kılıçdaroğlu ile imzaladığımız protokolü herkes biliyordu

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu ile imzaladığı protokolün 6’lı masadaki tüm liderler tarafından bilindiğini söyleyen Özdağ, anlaşmanın kamuoyundan gizli tutulmasının Kılıçdaroğlu’nun tercihi olduğunu öne sürdü. Özdağ, “En samimiyetsiz siyasetçi” sorusuna ise Meral Akşener yanıtını verdi.

featured
0
Paylaş

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 2023 seçimlerine ilişkin siyasi kulisleri hareketlendirecek açıklamalarda bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu ile seçim sürecinde imzaladığı protokole ilişkin konuşan Özdağ, söz konusu anlaşmanın yalnızca iki isim arasında bilinmediğini savundu.

Özdağ, “Kemal Kılıçdaroğlu ile 2023 seçimleri için imzaladığım protokolü 6’lı masadaki tüm liderler biliyordu” ifadelerini kullandı.

Bu açıklama, muhalefet cephesinde seçim dönemine ilişkin yeni tartışmaların fitilini ateşledi.

“KAMUOYUNA AÇIKLAYALIM DEDİM, KILIÇDAROĞLU İSTEMEDİ”

Özdağ, protokolün kamuoyundan neden gizli tutulduğuna ilişkin de dikkat çeken iddialarda bulundu.

Kılıçdaroğlu’na anlaşmanın kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini söylediğini belirten Özdağ, şu ifadeleri kullandı:

“Ben Kılıçdaroğlu’na bunu kamuoyuna duyuralım dedim. Size bir ek seçmen lazım. Bu seçmen Erdoğan’dan Cumhurbaşkanlığı’nı aldığınızı görmek isteyen seçmen değil. Benim Süleyman Soylu’dan İçişleri Bakanlığı’nı aldığımı görmek isteyen seçmen.”

Ancak Özdağ’a göre Kılıçdaroğlu bu öneriye sıcak bakmadı.

Zafer Partisi lideri, “Kılıçdaroğlu seçim sonuna kadar protokolün gizli tutulması konusunda ısrar etti” dedi.

“EN SAMİMİYETSİZ SİYASETÇİ MERAL AKŞENER”

Ümit Özdağ, açıklamalarında muhalefetin bir diğer önemli ismi Meral Akşener’e de sert sözlerle yüklendi.

“En samimiyetsiz siyasetçi kim?” sorusuna net yanıt veren Özdağ, “Meral Akşener şüphesiz” dedi.

Akşener’in seçim sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanamayacağı yönündeki algıyı güçlendirdiğini savunan Özdağ, bunun seçim dinamiklerini olumsuz etkilediğini öne sürdü.

“BEN SÖYLESEM BAŞKA, MASADAKİ BİRİ SÖYLEYİNCE BAŞKA”

Özdağ, Kılıçdaroğlu’nun adaylığına yönelik eleştirilerin içeriden gelmesinin ciddi etki yarattığını belirtti.

“Bunu ben söylesem meşru olurdu çünkü dışarıdan biriyim. Ama 6’lı masanın içindeki bir isim bunu söylediğinde bambaşka bir sonuç doğurur” diyen Özdağ, Akşener’in çıkışlarının seçmen psikolojisini doğrudan etkilediğini savundu.

Özdağ’ın açıklamaları, 2023 seçim sürecine ilişkin muhalefet içindeki tartışmaları yeniden alevlendirecek gibi görünüyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haberiniz ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!