Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, yaptığı açıklamada, PKK ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile yürütüldüğünü öne sürdüğü sürecin “terörle müzakereden teröre teslimiyete dönüştüğünü” iddia etti.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde terörle mücadelede önemli rol oynadığını belirttiği 2 bin 763 güvenlik noktasının kaldırıldığını öne süren Özdağ, bu kararın terörle mücadele açısından ciddi sonuçlar doğuracağını savundu.
Özdağ, “PKK silah bırakmadı, silah depolarının yerini göstermedi ve örgütsel yapısını tasfiye etmedi. Buna rağmen bölgedeki yol güvenlik uygulamalarının sona erdirildiğini görüyoruz.” ifadelerini kullandı.
“ÇERÇEVE YASA” İDDİASI
Açıklamasında kamuoyunda gündeme gelen “Çerçeve Yasa” taslağına da değinen Özdağ, söz konusu düzenlemenin PKK mensupları ile Abdullah Öcalan’a yönelik hukuki değişiklikler içerdiğini öne sürdü.
Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere atıfta bulunan Özdağ, yasa taslağının TBMM’ye sunulmadan önce Abdullah Öcalan’ın onayına götürüldüğü yönündeki iddiaların kabul edilemez olduğunu savundu.
BÜLENT TURAN’A YANIT
AK Parti’li Bülent Turan’ın konuya ilişkin açıklamalarını da eleştiren Özdağ, terörle mücadelede geçen 40 yılın “kayıp” olarak değerlendirilemeyeceğini söyledi.
Terörle mücadele sürecinde şehit olan güvenlik güçleri ile gazilerin fedakârlıklarına dikkat çeken Özdağ, “Bu 40 yıl boşa geçmedi. Vatanın birliği ve bütünlüğü korundu.” ifadelerini kullandı.
“MEHMETÇİK KATİLLERİNE AF YOK”
Zafer Partisi olarak sürecin başladığı günden bu yana aynı tutumu sürdürdüklerini belirten Özdağ, “Mehmetçik katillerine af yok”, “Bebek katillerine af yok” ve “Türkiye terörü yendi, yine yener” söylemlerini savunmaya devam edeceklerini ifade etti.
Özdağ, açıklamasını, “Bu artık terörle müzakere olmaktan çıkmış, ne yazık ki teröre teslimiyet sürecine dönüşmüştür.” sözleriyle tamamladı.
