Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seven: “Türkiye’de Yaşayan Bulgaristan Vatandaşı Soydaşlarımızı Sandık Başına Çağırıyoruz”

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seven:

Zafer Partisi Türk Dünyasından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sultan Neslihan Seven, Bulgaristan’da 14 Kasım’da yapılacak seçimler için “İlk kez büyük bir partiden bir Türk aday cumhurbaşkanlığı için yarışacak” diyerek, Türkiye’de yaşayan Bulgaristan vatandaşlarını sandığa çağırdı.

14 Kasım’da Bulgaristan’da hem cumhurbaşkanlığı hem de milletvekili seçimleri gerçekleşecek.

Türkiye’de yaşayan çifte vatandaşlar için 126 sandık kurulurken, oy kullanmak için 20 binden fazla kişi elektronik başvuruda bulundu.

Üyelerinin çoğunluğunu Türk ve Müslümanların oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Partisi’nin, 14 Kasım’da eş zamanlı yapılacak cumhurbaşkanı seçimi ve erken genel seçimlerde destek beklediği duyurulmuştu.

Zafer Partisi Türk Dünyasından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sultan Neslihan Seven de, Pazar günü gerçekleşecek seçimler için Türkiye’de yaşayan Bulgaristan vatandaşlarına sandık çağrısında bulundu.

“14 Kasım 2021 Pazar günü gerçekleştirilecek Bulgaristan seçimleri, Türkiye’de ve Bulgaristan’da yaşayan Türkler için büyük önem arz etmektedir.” diyen Seven, “İlk kez büyük bir partiden bir Türk aday cumhurbaşkanlığı için yarışacak. Mustafa Karadayı, Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin adayı olarak mücadele verecek” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de, Bulgaristan’daki seçimlerde oy kullanma hakkına sahip olan yaklaşık 350 bin çifte vatandaş olduğunu hatırlatan Seven, şöyle devam etti:

“Bulgaristan önümüzdeki Pazar günü seçimlere gidiyor. Hem parlamento hem de yeni Cumhurbaşkanı seçilecek. Mustafa Karadayı, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisinin Cumhurbaşkanı adayı olarak yarışacak. Türkiye’de bu seçimlerde oy kullanma hakkına sahip yaklaşık 350 bin ‘çifte vatandaş’ var. Önceki seçimlerde Türkiye’de 30 bin civarında oy kullanılmış. Bu yıl sandık sayısı 135’e çıkmış. O nedenle daha fazla kişinin oy kullanması bekleniyor. Türkiye’de 19 ilde sandıklar kurulacak. Bursa, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Tekirdağ ön planda. Bununla birlikte bütün göçmen muhitlerinde sandıklar olacak, oylar kullanılacak.

Bulgaristan parlamentosu 240 milletvekilinden oluşuyor. Nisan ayındaki milletvekilleri seçimlerinde Türkler 30 milletvekili kazanmıştı. Temmuzda seçim yenilendi, 29 vekile düşüldü. Dolasıyla diğer partilerin hiçbiri HÖH ile koalisyona yanaşmadı. Ama HÖH olmadan da hükümet kurulamıyor. Yönetime ortak olabilmek için 14 Kasım’daki seçimlerde Türkiye’deki seçmenlerimizin sandığa gidip hem vekil adaylarımızı hem de cumhurbaşkanı adayımızı desteklemelerini bekliyoruz. Eğer 40-50 vekilliği yakalarsak parlamento dengesi değişecek ve NÖH de hükümet ortağı olacak.

Çağrımız Türkiye’de yaşayan Bulgaristan vatandaşı soydaşlarımızadır. Haydi sandığa! Bulgaristan’da zorla asimile edilmeye çalışıldığınız yılları unutmayın, isimlerinizin nasıl zorla değiştirildiği hiç aklınızdan çıkmasın. Belene Adasında az mı eziyet çektiniz, az mı şehit verdiniz. Bulgaristan’da Türk’ün adını yaşatmak için Haydi Sandığa. Oyunuzu Hak ve Özgürlükler Hareketi /HÖH)’ne ve Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Karadayı’ya verin.”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!