Zafer Partili Feridun Yıldız “Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlar çoğaldı”

featured

Zafer Partisi Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu Üyesi Feridun Yıldız, Ulusal Kanal ve Aydınlık Gazetesinin İran Temsilcisi Gürkan Demir’in Ulusal TV’de yapmış olduğu açıklamalara kendi sosyal medya hesabından cevap verdi. Gürkan Demir, Zafer Partisi Gemel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın “Güney Azerbaycan Türkü Ramin Saedi” paylaşımlarını eleştirerek, bu ifadelerin ABD ve MOSSAD’a hizmet ettiğini söylemişti.

Zafer Partisi Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu Üyesi Feridun Yıldız‘ın paylaşımı şu şekilde:

“Ulusal Kanal ve Aydınlık Gazetesinin İran Temsilcisi Gürkan Demir, Ulusal TV’de bilgi sahibi olmadan nasıl fikir sahibi olunurun en güzel örneğini sergilemiş.

1. Beyefendi sayın Ümit Özdağ‘ın “Güney Azerbaycan” isimlendirmelerinden rahatsız olmuş. Gürkan’a göre bu isimlendirme İran’ı bölmeye yönelikmiş ve doğrudan MOSSAD’ın işine geliyormuş. Behey Gürkan! TV’ye çıkmadan evvel biraz okusaydın, İran’da Azerbaycan isimli 2 eyaletin bulunduğunu öğrenirdin. Bizler Güney Azerbaycan ismini bağımsız bir devlet olan ve kuzeyde bulunan Azerbaycan’dan ayırt etmek için kullanıyoruz.

2. İran’ı Azerbaycanlı Türkleri kullanarak bölme arzusu ABD’nin ve İsrail’in işine gelebilir. Bizim ve orada yaşayan Türklerin böyle bir arzusu yok. Onlar kısıtlanan kültürel haklarını, en başta Türkçe, geri almak için mücadele ediyorlar.

3. Türk Milliyetçileri açısından en doğru İran stratejisi İran’da yaşayan her boydan Türk’ün, mezhep taasubunu aşarak millet şuuru ile siyaseten birlikte hareket etmesi ve İran’da demokratik yollardan rejimi ele geçirmesidir. Bilmiyorsanız öğrenin.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!