Yunanistan Ege’de provokasyonlara devam ediyor!

Yunanistan Ege'de provokasyonlara devam ediyor!

Yunanistan Savunma Bakanı Yardımcısı Stefanis, EGAYDAAK kapsamındaki Farmakonisi (Bulamaç) Adası’nı ve Gayri Askeri Statü’deki Kos (İstanköy), Samos (Sisam) ve Lipso/Lipsi (İlipsi) adalarındaki askeri birlikleri ziyaret etti.

Samos (Sisam) Adası gayri askeri statüde bulunuyor. Adada çeşitli kara, hava ve deniz üsleri bulunmakla beraberinde silah ve savunma sistemleri de yer almakla beraber,  kolluk kuvvetleri dışında en az 150 asker konuşlanmıştır.

Resim

Lipso/Lipsi (İlipsi) ‘de gayri askeri statüde. Çeşitli kara, hava ve deniz üsleri bulunmakla beraberinde silah ve savunma sistemleri de yer alan adada, kolluk kuvvetleri dışında en az 50 asker konuşlanmıştır.

ResimGeçtiğimiz günlerde Yunanistan Genelkurmay Başkanı Floros, Meis (Kızılhisar) Adası’nın doğusunda bulunan Fener Adası (Strongyli), Karaada’daki (Ro), Rodos ve  Meis (Kızılhisar) Adası’ndaki askeri birlikleri denetlemişti.

Rodos ve Meis Adası, 1947 Paris Barış Antlaşması gereğince gayri askeri statü konumunda bulunmaktadır.  Rodos Adası’nda; Hava, kara ve deniz üsleri bulunmaktadır. Kolluk kuvvetleri dışında en az 150 asker konuşlanmıştır. Çeşitli silah ve savunma sistemleri yer almaktadır.

Rodos Adası’nda askeri birliklerin ve kolluk kuvvetlerin yanı sıra milis gruplar da bulunmaktadır.  Ada, Anadolu kıyılarına 11 mil mesafededir. Fener Adası, ve Karaada EGAYDAAK kapsamındadır! Adalarda, askeri helikopter üssü ve askeri karakol bulunmaktadır.

Kaynak: @akdenizpolitik

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!