Yunanistan Provokasyonlarına Devam Ediyor!

Yunanistan Provokasyonlarına Devam Ediyor!

Yunanistan Genelkurmay Başkanı Floros, Meis (Kızılhisar) Adası’nın doğusunda bulunan Fener Adası (Strongyli), Karaada’daki (Ro), Rodos ve  Meis (Kızılhisar) Adası’ndaki askeri birlikleri denetledi.

Rodos ve Meis Adası, 1947 Paris Barış Antlaşması gereğince gayri askeri statü konumunda bulunmaktadır.  Rodos Adası’nda; Hava, kara ve deniz üsleri bulunmaktadır. Kolluk kuvvetleri dışında en az 150 asker konuşlanmıştır. Çeşitli silah ve savunma sistemleri yer almaktadır.

Rodos Adası’nda askeri birliklerin ve kolluk kuvvetlerin yanı sıra milis gruplar da bulunmaktadır.  Ada, Anadolu kıyılarına 11 mil mesafededir. Fener Adası, ve Karaada EGAYDAAK kapsamındadır! Adalarda, askeri helikopter üssü ve askeri karakol bulunmaktadır.

Öte yandan, Yunanistan’ın İskeçe ve Gümülcine’deki Türk azınlığa ait okulların isimlerini değiştirmesi, tepkilere neden oldu. Yapılan açıklamada, Gümülcine’deki okulun isminde yer alan “Azınlık” kelimesinin çıkarıldığı ve sadece “Müslüman” kelimesinin bırakıldığı belirtildi.

Resim

Resim

Resim

 

Kaynak: Doğu Akdeniz Politik

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!