YKS 2. Ek Tercih Nasıl Yapılır? Ücreti Hangi Bankaya Yatırılıyor? 2021 YKS 2. Ek Tercih Kılavuzu Açıklandı

DGS Ek Tercih Başvurusu Başladı: DGS Ek Tercih Kılavuzu Yayınlandı

YKS 2. ek yerleştirme kılavuzu 14 Ekim’de yayımlandı ve tercihler başladı. 2021 YKS 2. ek tercih kontenjanları ve YKS ek tercih taban puanları belli oldu. YKS 2. ek tercih süreci 18 Ekim’de sona erecek. İşte 2. ek tercih hakkında detaylar…

Bu yıla mahsus olmak üzere baraj puanının TYT’de 140, AYT ve YDT’de 170 olarak uygulanacak. YKS 2.ek tercihi adaylar, T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacaklardır. Tercih süresi, 14-18 Ekim 2021 tarihleri arasındadır.

ÖSYM TARAFINDAN 2. EK TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI

2021-YKS Yükseköğretim Programlarına İkinci Ek Yerleştirme Kılavuzu ÖSYM tarafından erişime açıldı. Tercih yapacak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini kılavuz bilgileri doğrultusunda yapmaları gerekiyor.

YKS 2. EK YERLEŞTİRME ÜCRETİ

İkinci ek yerleştirme ücreti 25,00 TL’dir. İkinci ek yerleştirme ücreti, 19 Ekim 2021 tarihi saat 23.59’a kadar yatırılabilecektir (Bankalardan ücret ödeme işlemleri, resmî iş günlerinde ve resmî çalışma saatlerinde yapılır.). İkinci ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların ikinci ek yerleştirme için yapmış oldukları yükseköğretim programları tercihleri geçersiz sayılacak, yerleştirme işlemine alınmayacaktır.

*Akbank
*Albaraka
*Finansbank
*Kuveyt Türk Katılım Bankası
*Halkbank ATM,
*Vakıf Katılım Bankası
*Ziraat Bankası (Ziraat Bankası’nda sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık. Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

*Yerleştirme ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı /banka kartıyla da yatırılabilecektir.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!