Yer Üstündeki Madenler!

Yer Üstündeki Madenler!

Tosuncuk, gider ayak, 500 adet Bitcoin madenciliğinde kullanılan makinalar almış. Ne kadar çalıştırdı, kimler görev aldı, bizce bilinmez.

Malum makinalar, gelişmiş bir bilgisayar grafik kartı gibidirler; Çok hızlı çalışırlar ve çok ısınırlar. Hem bunların işletilmesi hem de soğutulabilmeleri için devasa bir elektrik kaynağına ihtiyaç duyarlar.

Bir bitcoin transaksiyonunun elektrik tüketimi 203 kwh’dir. Bu da işletim yazılımına bağımlıdır.

Bu bir anlamda, açık bir alanda soba yakıp da ısınmayı düşünmek gibi bir şeydir.

Bu metoda “Proof-of-work” denir. Korkunç derecede elektrik yutan bir sistemdir. Çünkü, okyanusa gönderdiğiniz bir küçük denizaltı, herhangi bir yerde bulunan madeni bir lirayı kendi başına aramaya koyulmuştur.

Bu işlemi elimizdeki diz üstü bilgisayarla yapmaya kalksak milyonlarca senelik zaman kullanmamız gerekecektir.

Şimdilerde yazılım programcıları yeni bir software geliştirerek yeni sistemin adını “Proof-of-Stake” koymuşlar ve elektrik tüketimini yüzde 99 nispetinde düşürmüşlerdir.

Bu sistemde, okyanusun dibinde bir liralık madeni parayı aramaya gönderdiğimiz denizaltı bu defa, önde giden, revaçta olan başka bir arayıcının çevresine bağlanmış olup bir çeşit hisse almıştır bulunacak paydan.

2018 istatistiklerine göre, tüm dünyada tüketilen toplam elektriğin, binde 1,2’si bitcoin madenciliği için harcanmıştır.

Tosuncuğun 500 birimlik madencilik tesisine dönecek olursak, bu sistemin, Türkiye’de şu ana kadar bildiklerimiz ışığında tekten olduğunu söyleyebiliriz. Adeta, hatırı sayılır bir fabrikadır ve o devirde edinilmesi kişisel bazda mümkün değildir.

Tosuncuk kaçarken, kaçırılırken, muhtemeldir, kaçmasına yardım edenler ya da bizzat kaçıranlar bu revaçta tesisi sahiplenmişler ve o pis bıyık’ın şirketine yamamıştırlar.

Bu tesisin yeni software ile (Hisseli madencilik) çalıştığı söz konusu olamaz o tarihlerde. Yani, o ilk, salgaramaya maden arayan sistem devam etmektedir ve devasa elektrik tüketmektedir.

Bu pis bıyık ve Tosuncuk gibi sürüngenler, insanın pislikleri, enayi midirler ki milyonlarca kwh’a gariban halk gibi bedel ödesinler; Sanıyorum, devletin/kamu’nun bir tarafına sülük gibi mutlaka yapışmışlardır.

Bunlarla emişen yüksek zevat mutlaka vardır ve o makinaları da bunlar belki halâ işletmektedirler kamunun sırtından.

En düşük seviyede bir elektrik şirketi görevlisinin dahi saniyesinde gösterebileceği bitcoin maden şirketinin adresi bulunamıyorsa,

Tosuncuk ve sonrasında gelen/giden pis bıyık’ın ardından karartma yaparak nemalanan şirketten elemanlar var demektir! 2 milyar dolar kaç kişiyi beslemiştir!

Yakında bir yerde yangın çıkabilir, patlama olabilir!

2 milyar doları kamufle edebilmek için 7,5 – 10 milyon liralık bir tesisi kolayca imha edebilirler!

Zaman zaman burada “Bit Coin madenciliği yapanlar da, yer üstündeki maden’leri çıkarıyorlar” türünden, çoğunuzun ilgilenmediği uyarılar yaptım!

Geri zekalılar, parası çok aklı kıt’lar!

13 yaşında CEO yapılmış bir avcı kekliği ki, 27 yaşında o pis bıyıkları ile karşınıza çıkmış ve bu soytarıya güvenip paranızı kaptırmışsınız!

Ben size ne diyeyim şimdi!

İçişleri Bakanlığına sormak lazım: “2 milyar dolarlık kripto para soygunu ile ilişkili olarak kaç intihar, kaç boşanma, kaç intihar teşebbüsü, kaç boşanma teşebbüsü … gerçekleşti?

Bu tür işlere eğilimi olanlara sesleniyorum!

Paranız ve imkanlarınız olabilir; Bencileyin sivri zekalı da olabilirsiniz. BitCoin madenciliğinde üretilen hiçbir şey yok ne bir avuç buğday ne de bir elma.

Kaybedenlerin paraları sizde bir an toplanabiliyor, hepsi o kadar. O kadar intihar edenin, krizler geçirenlerin, evi barkı dağılanların acıları ve ahlarının toplamıdır elinize topladığınız o gazoz kapağı kadar hükmü olmayan coinleriniz!

Sizdeki bir hastalıktır, hırstır; Bugün biriniz kazansa dahi yarın en büyük kaybeden siz olacaksınız!

Müslümansanız kazandığınız haramdır; Kaybettiğiniz de!

İnsan iseniz, emek çekin, alın teri akıtın, saçlarınızı yolun, mide sancılarınızdan kıvranın ama alın terinizi yiyiniz, yediriniz!

 

Kopenhag, 26.04.2021

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!