YAŞ heyecanı! Genelkurmay’a 4 aday

featured

AYDIN HASAN Ankara – Şûra’dan çıkması beklenen kararlar arasında en çok merak edilen ise, Yaşar Güler’in Milli Savunma Bakanlığı’na atanmasıyla boşalan Genelkurmay Başkanlığı’na kimin getirileceği. 

GENELKURMAY’A 4 ADAY

Toplantıda; general ve amiralliğe yükselecek olanlar ile görev süresi uzatılacak albayların, bir üst rütbeye yükselecek generaller-amirallerin, kadrosuzluk nedeniyle emekliye ayrılacak general ve amiraller ile albayların dosyaları görüşülecek.

Güler’in bakan olmasından sonra Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Genelkurmay Başkanı olarak görevlendirilmişti. Avsever’in Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki görev süresi bu yıl Ağustos ayı sonunda dolacak. Genelkurmay Başkanı olarak atanmaması durumunda 30 Ağustos itibariyle emekli olacak. Kara Kuvvetleri yapısı içinde Harbiye’den 1981 yılında mezun olan üç orgeneral bulunuyor. Bu 3 orgeneral; İkinci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak, Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu olarak sıralanıyor. 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!