‘Emeklilerin yüzde 80’i açlık sınırı altında aylığa mahkûm’

featured

ANKARA Milliyet – Kılıçdaroğlu dün, Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği’ni (TÜM EMEK DER) ziyaret etti. Genel Başkan Yardımcıları Hasan Efe Uyar, Aysu Bankoğlu, Aylin Yaman ve Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı’nın eşlik ettiği CHP lideri, ziyarette yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi: 

“Bir kanun çıktı, kanuna itiraz ettim. Ama kimse kusura bakmasın herkes sessizliğini korudu. Neydi çıkan kanun? Ne kadar çok prim öder ve çalışıyorsanız o kadar düşük emekli aylığı alıyordunuz. Dünyanın hangi ülkesinde böyle bir kanun var? Ama çıktı. Benim dışımda da kimse çıkıp ‘Böyle bir rezalet olmaz. Prim fazla ödeyen emekli aylığını fazla alır, düşük prim ödeyen emekli aylığını da düşük alır’ demedi. Sendikalar, kimse itiraz etmedi, herkes hayatından memnundu. Bir Kılıçdaroğlu çıktı itiraz etti, ‘Yanlıştır bu’ dedi. Ama herkes razı halinden. Ne oldu sonra emekli aylıkları düşük bağlandı. Bağlanacak, kanun öyle, öyle çıktı.” 

‘Asıl beka sorunu’

14 milyon emeklinin açlık sınırının altında aylık aldığını belirten Kılıçdaroğlu, “ Asıl beka sorunu budur. Haklarınızı savunun. Baharı size cehennem ettiler. Size sağlanan tek imkan bedava otobüs bileti; şehir içinde gezebilirsin. Başka hiçbir avantaj yok. Sizin turizminiz de bu. Böyle bir rezaletin Türkiye’de yaşanması insan haklarına uygun mu? Bu işin sağı, solu yoktur. Bu bir hak meselesidir. Hangi siyasi görüşten olursanız olun, kendi hakkınızı savunmak zorundasınız. Varsa bir şikayetiniz dillendireceksiniz” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!