WhatsApp’tan gelen yabancı çağrılara karşı tek korunma yöntemimiz:’’ Engelleyelim Türkiye’m! ‘’

featured

Whatsapp dolandırıcılığında gelinen son noktada; Türkiye’de ki kullanıcılar yurt dışı hatları üzerine açılmış numaralardan gelen çağrı ve mesajlardan oldukça şikayetçiler.

Öncelikle WhatsApp’tan gelen bir yabancı çağrıyla başlıyorlar. Gelen çağrı profiline girildiğinde özellikle Afrika, Nijerya ve Filipinler gibi ülke alan kodlarına ait bölgeler göze çarpıyor. İlk defa başına gelen kişiler merakla arama profillerine girdiklerinde ilk başta o halka ait bir insanın fotoğraflarını gördüklerini söylüyorlar.

Buraya kadar her şey normal ilerlediği için kullanıcılar şüphelenmiyor ve arayan kişiye yazıyorlar. Mesaj görüldükten sonra kullanıcının Whatsapp profili bir anda Türk kullanıcıların fotoğraflarına benziyor ve ardından yabancı uyruklu kullanıcı bir anda Türkçeyi öğrenerek Türkçe konuşmaya başlıyor. O noktada güven kırılıyor fakat bu seferde mesajın içeriği ile Whatsapp kullanıcıları dolandırılmaya çalışılıyor. Dolandırıcıların her zaman yöntemi aynı fakat zamanla sadece mesaj içeriğindeki konu varyasyonları değişiyor.

Türkiye’de ki Whatsapp kullanıcılarının başına gelen örnek konu içeriklerini aşağıda görebilirsiniz.

Mesajdaki görevler çok basit ‘linke tıkla, bize ekran görüntüsü at ve anında para kazan
‘ deniliyor.  

Evet, ne kadar da kolay para kazanma yolu gibi gözükse de gönderilen linklere tıkladığınızda bütün bilgilerinize erişim imkânı sağlamış oluyorsunuz. Yazan dolandırıcıya cevap verdiğinizde yeni aramalarında kilidini açmış oluyorsunuz. Sadece sizin değil ve bütün sevdiklerinizin kişisel konuşmalarınız, rehberinizde bulunan kişilerin isim, soy isim ve telefon numarası bilgileri, sizin ve tanıdıklarınızın profil fotoğrafları başkalarının eline geçebilir hale gelmiş oluyor.

Artık yurt dışından bir arama aldığınızda ne yapacağınızı biliyorsunuz kesin çözüm olarak ‘Engelleyelim! ‘ve ‘Engellettirelim!’.

WhatsApp'ta Numara Engelleme ve Engeli Kaldırma | Sonsuz Teknoloji

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar

    Bana da oldu ben bildiğim için hiç tıklamadım ama bilmeyen insanlar için çok faydalı bir yazı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!