Whatsapp Kullanıcılarına 15 Mayıs’tan Sonra Ne Olacak?

Whatsapp Kullanıcılarına 15 Mayıs'tan Sonra Ne Olacak?

Whatsapp, gizlilik sözleşmesini 15 Mayıs 2021 tarihinden sonra hala kabul etmeyen kullanıcılara ne olacağını açıkladı. Yeni gizlilik sözleşmesini kabul etmeleri için son günün 15 Mayıs olduğu yineleyen Whatsapp, bu tarihten sonra sözleşmeyi kabul etmeyen hiç kullanıcının hesabını silmeyecek. Ancak sözleşmeyi kabul etmemeleri halinde yavaş yavaş sınırlandırılacağını açıkladı.

Sözleşmeyi kabul etmeyen kullanıcılar, sürekli olarak sözleşmeyi kabul etmeleri gerektiğini belirten bir bildirimler alacaklar ve bir süre sonra bu bildirim kalıcı hale gelecek. Daha sonra kullanıcılar aramaları cevaplandırabilecek ancak sohbet listelerine erişemeyecek. Bir sonraki adımda bu özelliğin kullanımını da sınırlandıracak ve kullanıcılar bu özelliği de kullanamayacak.

Böylelikle yeni gizlilik sözleşmesini onaylamayan kullanıcıların, sözleşmeyi kabul etmesini sağlanacağı planlanıyor. Ocak ayında ortaya çıkan gizlilik sözleşmesi ile veri paylaşımını zorunlu kılan WhatsApp’ı, milyonlarca kullanıcı kullanmayı bırakmıştı. 15 Mayıs’tan sonra ise bu sınırlandırmaları uygulayacak olan Whatsapp yine gerçekleşebilecek kullanıcı kayıplarının önüne nasıl geçeceği merak ediliyor.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!