Türkiye’den Tataristan’daki Okul Saldırısıyla İlgili Taziye Mesajı

Türkiye'den Tataristan'daki Okul Saldırısıyla İlgili Taziye Mesajı

Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’daki bir okulda silahlı saldırı düzenlendi. Resmi açıklamaya göre 7’si öğrenci, 1’i öğretmen 9 kişi hayatını kaybetti, 20 yaralı var. 19 yaşındaki saldırgan tutuklandı.

Tataristan’ın başkenti Kazan’da bir okula kimliği bilinmeyen kişilerce ateş açıldı, ardından okulun içinde patlama meydana geldi.

Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, saldırıda 7 kişinin hayatını kaybettiğini, 16 kişinin de yaralandığını açıkladı: “8. sınıf öğrencisi 7 çocuğu kaybettik. 4’ü erkek, 3’ü kız çocuğu. Üçüncü katta öldüler. 16 kişi şu an hastanede, bunlardan 12’si çocuk 4’ü yetişkin.” Minnihanov’un yaptığı güncellemeye göre ölü sayısı 9’a çıktı. Yaralı sayısı da 20.”

TÜRKİYE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN TAZİYE MESAJI 

Dışişleri Bakanlığı’nın Twitter hesabından yapılan paylaşımla saldırıya ilişkin taziye mesajı yayımlandı.

Bakanlık hesabından yapılan paylaşımda, “Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’da bir okula yönelik düzenlenen silahlı saldırıda çok sayıda öğrenci ve öğretmenin hayatını kaybettiği ve yaralananlar olduğu üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifa, Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti halkına içten taziyelerimizi sunuyoruz” ifadeleri yer aldı.

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!