‘Voice of Germany’yi Salladı: Almanya’nın Konuştuğu Zeynep Avcı Kimdir?

'Voice of Germany'yi Salladı: Almanya'nın Konuştuğu Zeynep Avcı Kimdir?

O Ses Türkiye’nin Almanya’daki versiyonu olan Voice of Germany yarışmasına katılan Türk kökenli Zeynep Avcı (38), Türkçe seslendirdiği Yalan adlı şarkıyla geceye damgasını vurdu. Jüriyi kendine hayran bırakan Zeynep Avcı, Türkiye’nin de en çok konuşulanları arasına girdi. Peki Almanya’yı sallayan Türk Zeynep Avcı kimdir? Zeynep Avcı nereli? İşte merak edilenler…

Türk kökenli Zeynep Avcı, O Ses Türkiye’nin Alman versiyonu Voice of Germany yarışmasında Yalan şarkısını Türkçe seslendirdi. Jüri “Aman tanrım Türkçe şarkı” diyerek büyük ilgi gösterdiler.

“TÜYLERİMİZ DİKEN DİKEN OLDU!”

Jüri, “Tek kelimesini bile anlamadık ama tüylerimiz diken diken oldu. Bu ne kadar güzel bir ses ve ne güzel bir yorum…” diyerek, hayranlıklarını dile getirdi. Sarah O’Connor ve diğer jüri üyelerinin ekibinde görmek istediği Avcı, Johannes Oerding’i seçti.

ZEYNEP AVCI KİMDİR?

Zeynep Avcı, Almanya’nın Berlin şehrinde yaşayan ve senelerdir Berlin’de sahne alan bir Türk müzisyen. 1970’li yıllarda Türkiye’den Almanya’ya göç eden Zonguldaklı işçi bir ailenin 3 çocuğundan biri olan Zeynep Avcı 20 yıldır Berlin’de şarkı söylüyor. “Beatztanbul” adlı orkestrasıyla tanınan Zeynep Avcı müzik eğitimine çocuk yaşlarında başladı.

Büyük ud virtüözü ve müzisyen Nuri Karademirli ile çalışma fırsatı bulan Zeynep Avcı, katıldığı bir programda Türk Sanat Müziği eğitimini Serap Saat’ten aldığını söylemişti.

Hem Almanca, hem de Türkçe’ye çok iyi hakim olan Zeynep Avcı, ailesinin Türk kültürünü unutmaması sayesinde bunu başardığını dile getiriyor.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!