Ve Bilgisayar, Sanal Gerçeklik ve Konsol Oyunlarında Yenilikler

Ve Bilgisayar, Sanal Gerçeklik  ve Konsol Oyunlarında Yenilikler

PlayStation Studios başkanı Hermen Hulst Çarşamba günü yaptığı açıklamada, God of War: Ragnarök’ün 2022’ye ertelendiğini açıkladı, ancak kurtarıcı bir lütuf var. PlayStation 5’e ek olarak PlayStation 4’e de geliyor. God of War: Ragnarök geliştiricisi Santa Monica Studio, daha sonra bir tweet ile oyunun 2022’ye ertelendiğini doğruladı. Ek olarak Hulst, Gran Turismo 7’nin hem PS4 hem de PS5’te mevcut olacağını da açıkladı.

Hulst, Resmi PlayStation Podcast’inde (PlayStation Blog aracılığıyla) yaptığı açıklamada şu fadeleri kullandı;  “Belki de en büyük zorluk, uzman konumlara, genellikle fiziksel konumlara ihtiyacımız olduğunda oldu. Özellikle performans yakalama, ses çalışmasında.  Bunların bazılarına gerçekten zekice çözümler bulduk, insanların evlerine küçük kayıt stüdyoları kurduk. Ancak birden fazla aktörle çok sayıda sinema için performans çekimi yaparken bunu çözmek o kadar kolay değildir. Yani bir seçeneğiniz var. Bunu daha sonra programda yapabilirsiniz, bu da size sorunlara neden olabilir. Veya farklı bir şekilde yaparak nihai kaliteyi riske atabilirsiniz.

Ama size söyleyebilirim ki kaliteyi riske atmayacağız. Son derece kaliteli oyunlar, bitmiş oyunlar göndermek istiyoruz ve bunu takımlarımızı kırılma noktasına kadar zorlamadan yapmak zorundayız. Yani şu anda geliştirme aşamasında olan çok büyük, çok anlatı odaklı iki oyunumuz var. Horizon Forbidden West ve bir sonraki God of War. Ve her ikisi için de, performans yakalama ve yeteneğe erişimden açıkçası etkilenirler. Horizon için bu tatil sezonunu yayınlama yolunda olduğumuzu düşünüyoruz. Ancak bu henüz tam olarak kesin değil ve bunu size mümkün olan en kısa sürede teyit etmek için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz.

Ve God of War [Ragnarök] için proje başladı. Bu nedenle, Santa Monica Studio’nun hepimizin oynamak istediği muhteşem God of War oyununu sunabilmesini sağlamak için bu oyunu gelecek yıla ertelemeye karar verdik. Bu şeylerle, bir şeyler vermeli. Unvanlarımızın kalitesi olamaz ve kesinlikle harika ekibimizin sağlığı veya esenliği olmayacak.”

Far Cry, Zero Latency’nin VR Oyun Setlerine Geliyor

Far Cry 3’ün sadist kötü adamı Vaas Montenegro ile VR’da her zaman tanışmak istediyseniz, şimdi şansınız. Unutulmaz aksiyon nişancı oyununun sanal gerçekliğini duyurduktan sekiz ay sonra, arcade zinciri Zero Latency şimdi ABD’deki dokuz lokasyonunda ve dünyanın dört bir yanındaki sitelerde Far Cry VR: Dive into Insanity’ye ev sahipliği yapıyor. İşbirliği oyunu, manyak savaş lordunun orman eldiveninden kaçmak için birlikte çalışan sekiz oyuncuya kadar bir ekibi içerir. Yol boyunca, bir pusuyla karşılaşacak, gıcırdayan bir teleferiğin sınırlarından uşakları indirecek, tehlikeli bir mağarayı geçecek ve Karadağ’ın alev fırlatan astlarıyla ölümcül artıklarla yüzleşeceksiniz. Tüm bunlar, kalp atışlarını hızlandıran 30 dakika boyunca sürecek.

Zero Latency’nin 33 küresel oyun salonundan birini hiç ziyaret etmediyseniz, işte nasıl çalıştıkları. Oyuncular, bir sırt çantasına takılı (8. nesil Intel Core i7 CPU ve NVIDIA GeForce RTX 2080 grafik kartı barındıran) bir HP Reverb VR kulaklığı takıyorlar ve tüfeğe benzeyen bir kontrolörle silahlandırılıyorlar. Daha sonra, bulunduğunuz siteye bağlı olarak büyüklüğü 200 ila 400 metrekare arasında değişen bir odada dolaşmakta özgürsünüz. Perde arkasında, ana istasyonda oturan Sıfır Gecikmeli bir sunucu sizi içeri alır ve aksiyon boyunca size rehberlik eder.

Arcade zinciri bir avuç sosyal oyun sunsa da, Far Cry spinoff’unun bir AAA oyun özelliğinin serbest dolaşımlı bir VR başlığı olarak ilk kez sunulduğunu temsil ettiğini söylüyor. Ubisoft, en yeni oyunlarını mümkün olduğu kadar çok platforma koyduktan sonra, görünüşe göre eski hayranların favorilerine yeni bir soluk getirmeye çalışıyor.

Lego Builder’s Journey 22 Haziran’da PC ve Switch’e Geliyor

Ek platformlara sıçrayan diğer Apple Arcade oyunlarının ardından Lego Builder’s Journey, 22 Haziran’da PC (Steam ve Epic Games Store) ve Nintendo Switch’e gelecek. Karakterlerin ilerlemesine yardımcı olmak için Lego tuğlalarıyla yollar yaratırsınız. Tasarımı ve izometrik perspektifi açısından biraz Monument Valley’i andırıyor.

EA, 9 Haziran’da Yeni Battlefield Oyununu Açıklayacak

EA ve Dice, 9 Haziran’da bir sonraki Battlefield oyununa ilk bakışını paylaşacak.  Yaklaşan oyunun “dahili” bir fragmanı geçen ayın sonlarında sızdırıldı. Resmi Battlefield franchise Twitter hesabının paylaştığı kısa teaser, oyunun şimdiki zamandan yakın geleceğe bir ortamda gerçekleşeceğini onaylıyor gibi görünüyor. Dice, oyuncuları modern bir savaş tiyatrosuna en son bıraktığında 2013’ün Battlefield 4’ündeydi.

Ayarın dışında, EA’nın bir sonraki Battlefield’ı hem mevcut hem de son nesil konsollarda yayınlamayı planladığını ve oyunun tatil için zamanında çıkması gerektiğini biliyoruz.

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!