Microsoft, Airband İnternet Projesini Büyük Şehirlere Getiriyor

Microsoft, Airband İnternet Projesini Büyük Şehirlere Getiriyor

Microsoft, Airband Initiative aracılığıyla, ABD’nin kırsal kesimlerinde geniş bant erişimini genişleterek son dört yıldır dijital uçurumu kapatmak için çalışıyor. Ancak güvenilir, uygun fiyatlı internet erişimi de şehirlerde her zaman mevcut değil. Şirket şimdi dikkatini kentsel alanlara çeviriyor ve Airband programını Atlanta, Cleveland, Detroit, Los Angeles, Milwaukee, New York City, El Paso ve Memphis’e genişletiyor.

Bu şehirlerde geniş bant altyapısı mevcut olmasına rağmen, hizmet ve cihaz maliyetleri nedeniyle çoğu kişi için erişim hala karşılanamaz durumda. Airband genel müdürü Vickie Robinson’ın bir blog yazısında belirttiği gibi, bu, “hayatın temellerine milyonlarca insanın erişemeyeceği” bir şey bırakıyor. Robinson, sorunun “özellikle Siyah, Afrika kökenli Amerikalı, Latin ve Hispanik topluluklarda akut” olduğunu yazdı.

Microsoft, geniş bant hizmetinin maliyetini düşürmenin yanı sıra, bu sekiz şehirde yetersiz hizmet alan topluluklardaki insanların internete erişmesine yardımcı olmak için ücretsiz veya düşük maliyetli yenilenmiş cihazlar sağlamayı planlıyor. Ayrıca, insanların dijital becerileri öğrenmesine veya geliştirmesine yardımcı olacak araçlar ve kaynaklar da sunacak. Şirket, bunun gerçekleşmesine yardımcı olmak için İnsanlar için PC’ler ve DigitalC dahil olmak üzere çeşitli ortaklarla birlikte çalışıyor.

Microsoft’un dijital uçurumu kapatmak için benimsediği önlemlerden biri, Starry adlı bir ISP’nin düşük maliyetli geniş bant müşterileri olan, kredi notu düşük veya kredi geçmişi olmayan kişiler için bir finansman programıdır. Ayda 22 ABD Doları karşılığında Surface Go 2 ve Office for Home and Student satın alabilecekler. Teklif Los Angeles ve New York City’de açık ve Microsoft önümüzdeki aylarda diğer altı şehre getirecek.

Airband’in şehirlere genişlemesi de Microsoft’un Irk Eşitliği Girişimi’nin bir parçası. Şirket, geçen yaz ABD’deki Siyah ve Afrikalı Amerikalı topluluk için ırksal eşitsizlik ve adaletsizliği ele almak amacıyla programı duyurdu.

Bu arada, dijital uçurumu kapatmak için federal ve eyalet düzeyinde çabalar sürüyor. Başkan Biden’ın altyapı planı geniş bant genişlemesini içerirken, California valisi Gavin Newsom’un önerdiği bütçede 7 milyar dolarlık bir kamu geniş bant projesi yer alıyor.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!