Umman Başmüftüsü, Erdoğan’ın faiz oranlarını düşürmesini övdü

Umman Başmüftüsü, Erdoğan'ın faiz oranlarını düşürmesini övdü

Umman Sultanlığı Başmüftüsü Şeyh Ahmed bin Hamad El-Khalili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bankacılık sistemindeki faiz oranlarını düşürmesini övdü ve ”tüm Müslüman hükümetlerini bu konuda Erdoğan’ın liderliğini takip etmeye” çağırdı.

Müftü Şeyh Ahmed bin Hamad El-Halili, attığı tweet mesajında, ”Hz. Muhammed’in, faiz oranlarıyla uğraşan herkesin lanetli olduğunu” söylediği bir alıntıya atıfta bulundu.

Umman Başmüftüsü mesajında, ”’Ekonomisini, alıcısına ve ihraççısına Allah’ın lanetlediği yüksek faiz oranlarının iğrençliğinden arındırma yolunda kararlı liderliği ile temsil edilen kardeş Türk Müslüman hükümetini selamlıyoruz. Bütün İslami hükümetlerin bu konuda işbirliği yapmasını talep ediyoruz” dedi.

El-Halili, saf Müslüman bir finans sistemini hedeflemek için İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan “bu projeyi kararlılık ve özenle benimsemesini” istedi.

Umman Başmüftüsü geçmişte, ülkesindeki alkol yasağı çağrısı da dahil olmak üzere bir dizi tartışmalı yorumda bulundu ve Afganistan’ı devraldıkları için Taliban’ı tebrik etti .

Kaynak:Ajansbizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!