Hollanda Başbakanı Rutte: ”Protestolar aptalların katıksız şiddeti”

Hollanda Başbakanı Rutte: ''Protestolar aptalların katıksız şiddeti''

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, polisle çatışan Covid-19 önlemleri karşıtı protestocuları, ”memnuniyetsizlik kisvesi altında şiddet kullanan aptallar” olarak niteledi.

Rutte, Hollanda medyasına, Covid-19 vakalarındaki artışla mücadele etmek için alınan önlemler nedeniyle ülkenin çeşitli şehirlerinde yaşanan huzursuzlukla ilgili demeç verdi.

Mark Rutte, ”Toplumda çok fazla gerilim olduğunu anlıyorum, çünkü uzun süredir korona belasıyla uğraşıyoruz. Bir başbakan olarak, bir liberal olarak, demokrasimizin, hukukun üstünlüğünün bir parçası olarak bu ülkedeki gösterileri her zaman savunacağım. Ama asla kabul etmeyeceğim şey, ‘memnun değiliz’ kisvesi altında bu ülkeyi güvende tutmak için her gün çalışan insanlara karşı katıksız şiddet kullanan aptallar ” dedi.

Rutte, sorumlular hakkında soruşturma sözü verdi.

Hollanda, 3 haftalık kısmi sokağa çıkma yasağı başlattı. Bu, Lahey ve Rotterdam da dahil olmak üzere büyük şehirlerde bir başka gösteri dalgasına yol açtı. Çatışmaya dönen gösterilerde en az 130 kişi tutuklandı, 4 sivil ve birkaç polis memuru yaralandı.

Üç haftalık kısmi sokağa çıkma yasağı, restoranların ve mağazaların daha erken kapanması gerektiği ve spor etkinliklerinde seyirciye izin verilmediği anlamına geliyor. Hükümet ayrıca Cuma günü üst üste ikinci yıl Yeni Yıl havai fişek gösterilmeyeceğini açıklayarak birçok kişiyi kızdırdı.

Kaynak:ajansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!