Ümit Özdağ’dan “yerel seçim” mesajı: MHP ve İYİ Parti ile ortak aday çıkarılabilir

featured

Bu sabah Halk TV’de bir canlı yayına konuk olan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, seçimlere ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

MİLLİYETÇİ İTTİFAK

(Tuğrul Türkeş’in milliyetçi lig düşüncesi hakkında) Bu fikrin babası Sinan Baykent adlı bir siyaset bilimci. Baykent, Türkeş’in de danışmanlığı yaptı. Sinan Bey bu fikri önce bana ve Tuğrul Bey’e açtı. Bu görüşün ortaya çıkması dahi Zafer Partisi’nin verdiği mücadele sonucunda oldu. Yoksa cumhur ittifakının içinde milliyetçilik yapamazsınız. Millet ittifakında da İYİ Parti’nin duruşuyla yapamazsınız. Bir milliyetçilik tartışması yapılacaksa Zafer Partisi çevresinde yapılacak. Yerel seçimlerde bu olabilir mi? Olabilir.

“3 PARTİNİN BİRLİKTE ADAY ÇIKARMASI DÜŞÜNÜLEBİLİR”

Önümüzdeki yıl gerçekleşecek yerel seçimlerde bazı bölgelerde MHP’yle işbirliği yapabileceklerini belirten Özdağ, “Diyelim yerel seçimlerde ‘X’ ilçesinde İYİ Parti Zafer Partisi’ne gelip veya Zafer Partisi İYİ Parti’ye gidip ‘Şu adayı destekleyelim’ dedi, olabilir. Ya da aynı şey MHP’yle olabilir mi? Bilmiyorum, olabilir. Üçünün bir arada aynı adayı desteklemesi, mesela Adana’da üç partinin birlikte aday çıkarması, bilmiyorum. Hiç kolay değil çünkü bir de cumhur ve millet ittifakları var ama düşünülebilir tabii bu.” dedi.

“SEÇİM SONUCUNA POLİTİK OLARAK SAYGIM YOK”

Sığınmacılar hakkında da konuşan Özdağ, “Sığınmacı tehlikesini herkes görüyor. Cumhur İttifakı’na oy veren seçmen hariç. Seçim sonucuna politik olarak saygım yok. Çünkü yanlış bir tercih kullanıldı. Ülkesinin işgal edilmesi, kaynakların soyulması ve Türkiye’nin iç savaşa sürüklenmesi sonucunu doğuracak şekilde oy kullanıldı” ifadelerini kullandı.

SİNAN OĞAN

*(Sinan Oğan kabineye girecek deniliyor. Bunu nasıl yorumlarsınız, hangi bakanlığı iyi yapabilir sorusu üzerine) Bilmiyorum girip girmeyeceğini. Ben şu bakanlık olur diye bir şey söyleyemeyeceğim. Söylemem şık da olmaz. Onun için bir yorum yapmayayım. Kendi siyasi tercihidir. Evet, ben Sinan beyin yaptığı bu siyasi tercihe katılmadım, doğru da bulmadım ama neticede Sinan Beyin de bu işin ikinci tura kalmasında katkısı olduğunu da unutmamak gerekir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!