Ümit Özdağ’dan Üç Bakanlığa Soru Önergesi

Ümit Özdağ’dan Üç Bakanlığa Soru Önergesi

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, İçişleri Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı’na üç ayrı soru önergesini bu sabah sundu.

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ bu sabah TBMM’ne üç ayrı bakanlık için soru önergesi sundu. İçişleri Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı’na sunulan soru önergelerinde ağırlıklı olarak kamuoyuna açıklanmayan verileri sordu.

Toplam 134 Ülkeden, 1 Milyon 792 Bin Yabancı

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, İçişleri Bakanlığı’na verdiği soru önergesinde şu bilgilere yer verdi; “4 Şubat 2022 tarihinde, 2021 yılına ait Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Sonuçları yayımlanmıştır. Bahse konu TUİK raporunda, Geçici koruma statüsündeki Suriyeliler hariç olmak üzere, toplam 134 ülkeden, 1 milyon 792 bin yabancının, Türkiye’de ikamet ve çalışma izni bulunduğu bildirilmektedir.”

Konuya ilişkin sorularından ilki; “TUİK, 1 milyon 792 bin yabancının, Türkiye’de ikamet ve çalışma izni bulunduğunu bildirmektedir. Türkiye Dünya milletlerinin toplanma ve koruma altına alındığı bir merkeze mi dönüşmüştür? Devletimizin bu işten kazancı nedir?” .

Konuya ilişkin olarak Nureddin Nebati’ye ise; “5.   Bahse konu TUİK raporunda, Geçici koruma statüsündeki Suriyeliler hariç olmak üzere, toplam 134 ülkeden, 1 milyon 792 bin yabancının, Türkiye’de ikamet ve çalışma izni bulunduğu bildirilmektedir. Buna göre,

  1. Türkiye Dünya milletlerinin toplanma ve koruma altına alındığı bir merkeze mi dönüşmüştür? Devletimizin bu işten kazancı nedir?
  2. 1 milyon 792 bin yabancıya ikamet/çalışma izni verilmesinin, ülkemizde gittikçe artan işsizliğe etkisi nedir?”. sorusunu yöneltti.

 

FETÖ’ye Övgü Dolu Şiirlerin Ödülü Bakan Yardımcılığı

Ümit Özdağ, Milli Savunma Bakanalığı’na verdiği soru önegesinde, Alpaslan KAVAKLIOĞLU, Muhsin DERE, Şuay ALPAY ve Yunus Emre KARAOSMANOĞLU, Milli Savunma Bakan Yardımcılığına atanmıştır. Halen atandıkları görevlere devam eden ilgili bakan yardımcıları hakkında sorular yöneltti.

Özdağ soru önergesinde; “Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan KAVAKLIOĞLU’nun, FETÖ’nün 2013 Niğde Türkçe olimpiyatlarına katıldığı ve Fethullah GÜLEN’e övgüler içeren bir şiir okuduğu açık kaynaklarda yer almıştır. İki dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekilliği de yapan bu kişinin, FETÖ etkinliklerine katılması ve FETÖ liderine duyduğu yakınlık ve heyecan, Bakan Yardımcılığı görevine atanmasında dikkate alınmamış mıdır?” sorusunu sordu.

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!