ÜMİT ÖZDAĞ OLMAK KOLAY DEĞİL.

ÜMİT ÖZDAĞ OLMAK KOLAY DEĞİL.

Hem siyaset bilimci hem tarihçi Sayın Ümit Özdağ’ı anlamaktan idrak yoksunuysanız tribüne çıkıp uzaktan izleyin siyaseti.

Türklük bilinci yüksek Sayın Ümit Özdağ devletin önemli kurumlarında ders vermiş onlarca kitap yazmış bilge bir kişidir.

Türk milletinin soy ve seceresini kılcal damarlarına kadar bilen kişidir. Parti’nin kuruluşunda Hoca Ahmet Yesevi türbesini ziyaret ederek oradan aldığı toprağı Hacı Bektaş Veli ile buluşturmanın anlamı Alevi inancını taşıyan Türkmen kardeşlerimize verilen değerin ifadesidir.

Ben Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Türk’ün hemen istifasından sonra Cumhuriyet Gazetesi internet sitesinde yer almasını ve bu açıklamaya bazı Alevi önderlerin de dahil olmasını yadırgadığım için pek iyi niyetli bulamadım.

Demek ki bazı Alevi örgütleri de siyasallaşmış milli kimlik Türklük olmasına rağmen kendilerini sadece Alevi olarak tarif etmeye başlamışlardır.

Elbette bugüne kadar CHP’nin ve HDP’nin Bunlar üzerinden siyaset üretip Alevi kardeşlerimizi aldatıp kaldırmasınında büyük etkisi var. Eğer Sayın Ayhan Türk bu konuda bir eleştiri getirecekse Sayın Ümit Özdağ’a değil en başta Kılıçdaroğlu’na getirmelidir.

Alevilerin inanışlarını yaşamasında ve yaşatmasında hiç kimse engel değildir. Cemevlerinde istediği şekilde faaliyetlerini yürütüyorlar. Bundan daha fazlasını istemek ancak Diyanet İşleri Başkanlığının yetki ve görev sorumluluğundadır.

Ümit özdağ’da işte bu gerçeği ifade etmiştir. Eğer Türkiye’yi bir gün yönetirsek Diyanet işleri başkanlığını Atatürk’ün kurmuş olduğu şekilde güncelleme yapacağız demiştir. Alevilerin cemevlerinin giderlerinin karşılanması konusunda elbette bir takım destekler verilebilir. Buna zaten Ümit Özdağ’ın itirazı da yok.

Ah ahhh.. Başından beri söylüyorum Yahu arkadaşlar Ümit Özdağ’ın şu kitaplarından birkaç tanesini Okuyup da adamı anlamaya çalışın lütfen..

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!