Ümit Özdağ: Mansur Bey’in muazzam bir karşılığı vardı; bence hak etmiyor

featured

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, gazeteci Fatih Altaylı’nın YouTube kanalına konuk oldu. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Özdağ, genel seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olarak önerdiği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) Mansur Yavaş hakkında “Mansur Bey’in muazzam bir karşılığı vardı. Mansur Bey bunu hak ediyor mu? Bence hak etmiyor” dedi.

“MANSUR YAVAŞ ‘BENİ 6’LI MASA ONAYLASIN’ DEYİNCE HALKIN DESTEĞİNİ KAYBETTİ”

Özdağ sözlerine şöyle devam etti:

Nisan 2022’de Fox TV’de sabah haberlerinde bir gözlemimi paylaştım. Sokakta gördüğüm şeyi paylaştım. Mansur Bey’in muazzam bir karşılığı vardı. Mansur Bey bunu hak ediyor mu? Bence hak etmiyor. Ama halk onu istiyordu. Şimdi Erdoğan da hak etmiyor ama halk istiyor.

Amaç ne parlamenter demokrasiye dönmek, kendisi hukukçu, kazanabilecek durumda. Rize’den de Diyarbakır’dan da Edirne’den de oy alıyor. Böyle bir şey oluşmuş. 6’lı Masa olarak siz çıkartın dedim. Ben bu teklifi getirdim ve kamuoyunda muazzam bir karşılık buldu. Doğru bir tespit olduğu araştırmalarla anlaşıldı. Mansur Bey hiç olumlu bir açıklama yapmadı. Halkın adayı olarak çıkmayı göze alsaydı seçilirdi. Ama beni 6’lı Masa onaylasın deyince halkın desteğini kaybetti.

“MERAL AKŞENER, ‘ERDOĞAN’LA İTTİFAK YAPAR’ DEDİM, HÂLÂ SÖYLEDİĞİMİN ARKASINDAYIM”

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 6’lı Masa’yı terk edeceğini aylar önce söylediğini belirten Özdağ, “Meral Akşener’in masadan kalkacağını 5 ay öncesinden Kayseri’de bir televizyon yayınında söyledim. Bir şey daha söyledim Meral Akşener hakkında, ‘Meral Akşener masaya dönerse de Erdoğan seçimi kazandıktan sonra masadan kalkar, Erdoğan’la ittifak yapar’ dedim. Hâlâ söylediğimin arkasındayım. Yerel seçimde ondan sonraki seçimde bilmiyorum. Şu anda o süreç başladı” ifadelerini kullandı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!