Ulaştırma Bakanlığı: İsrail’den taşınan yolcuların sayısı ve uyrukları takip ediliyor

featured

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, devam eden İsrail-Filistin çatışmalarının İsrail’e düzenlenen seferlerin güvenlik durumuna etkisi ile ilgili bir bilgi notu yayımladı. Bilgi notunda “10 Ekim 2023 itibariyle THY, Pegasus ve Tailwind Havayolları uçuşlarına devam etmekte olup talep üzerine ülkemize taşınan yolcuların sayısı ve uyrukları takip edilerek Cumhurbaşkanlığı Devlet bilgi Koordinasyon Kurulu ve Merkezi’ne iletilmeye başlanılmıştır” denildi.

Bakanlık bilgi notunda şunları kaydetti:

“7 Ekim 2023 sabahı erken saatlerde İsrail’in Gazze şeridine yakın olan bölgelerinden şiddetli çatışmalar başlamış, yaşanan kargaşa ve roket saldırıları nedeniyle uçuşların durumunun gözden geçirilmesine ihtiyaç duyulmuştur. Olayın başından itibaren havayollarımız yetkili yöneticileri, Dışişleri Bakanlığımız ve İsrail makamları ile sürekli temaslar kurularak yakın ve koordineli bir çalışma yürütülmüştür.

İsrail’in güney bölgelerindeki hava sahasının kapatıldığına ve Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı alçalma usulünün değiştirildiğine dair notam yayımlanması öncesinde ve sonrasında tüm hava taşıyıcılarımızı tarafından öncelikle mürettebat yatı planlaması değiştirilmiş ve tüm uçuşlar mürettebat yatısı olmadan gidiş dönüş olacak şekilde yeniden planlanmıştır.

Devam eden çatışmaların hava sahası emniyeti ve havalimanı güvenliğine olan etkileri nedeniyle 7 ve 8 Ekim 2023 tarihlerinde bazı bazı havayollarımızın İsrail varışlı uçuşlarında iptaller gerçekleştirmiş, İsrail çıkışlı uçuşlar ise gecikmeli de olsa tamamlanmıştır.

10 Ekim 2023 itibariyle THY, Pegasus ve Tailwind Havayolları uçuşlarına devam etmekte olup talep üzerine ülkemize taşınan yolcuların sayısı ve uyrukları takip edilerek Cumhurbaşkanlığı Devlet Bilgi Koordinasyon Kurulu ve Merkezi’ne iletilmeye başlanılmıştır.

İsrail hava sahasının emniyeti ve Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı güvenlik durumu havayollarımız yetkili yöneticileri, dışişleri Bakanlığımız ve İsrail makamları ile sürekli kurulan temaslar ile izlenmeye devam edilmektedir.” (HABER MERKEZİ)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!