Türk’ün Milliyetçiliği Sabetayist de olmaz.- Tevfik Diker’e cevap

Geçen hafta içinde Tevfik Diker’in tarafıma sorduğu iki soru üzerinden Ülkücü Hareket’e yönelik siyasi manipülasyon (hileli yönlendirme) oyunlarının nerelere kadar gideceğini görmüş olduk. Tevfik Diker, 19. Ve 20. Dönem Milletvekili olmuş emekli Hava Yarbay’dır.  Kendisini Erbakan’a yazdığı özür mektubu ile hatırlayabilirsiniz. Benim “Türk’ün Milliyetçiliği Sekular Olamaz” başlıklı yazımdan sonra Sayın Tevfik Diker, “Türk’ün Milliyetçiliği sekular olamayacaksa sabetayist olabilir mi?” ve “Sabetayistlerin olduğu listeye oy verilir mi?” diye iki manipülasyon amaçlayan soru sormuşlar. Bunu yerel ve genel basın sitelerinde paylaşıp, MHP aday listeleri ile ilişkilendirdiğinden cevap vermek zarureti doğmuştur. Öncelikle belirtmek gerekir ki; birbiri ile bağladığınız iki soru arasındaki bağ, iki kere iki kaç eder ve karenin kaç kenarı vardır soruları arasındaki bağ kadardır. Ancak hedefiniz haklı veya haksız hangi sebeple olursa olsun kişisel kavganızın neticesi olduğunu düşündüğümden bu güdüleme oyunlarınızı normal kabul edelim. Size harp okulunda iyi bir mantık eğitimi verildiği kabulü ile kişilerden bağımsız olarak sorularınızı cevaplamak istiyorum.

·  İlk sorunuz; “Türk’ün Milliyetçiliği sekular olamayacaksa sabetayist olabilir mi?”
“Türk’ün Milliyetçiliği sekular olamaz” yazısındaki mantığı ve sistemi anlamaya çalışırsanız Türk’ün Milliyetçiliğinin yalnızca Türk’ü belirleyen değerler üzerine inşa edilebileceğini görürsünüz. Dolayısı ile Türk’ün Milliyetçiliği Sabetayist, Marksist, Masonist, Liberal vs. olamaz.
·  İkinci sorunuz; “Sabetayistlerin olduğu listeye oy verilir mi?”
Bu ise başka bir konudur. Türk Milleti’ne hizmet etmek isteyen her kim olursa olsun hizmet edebilir. Eğer bir sabetayist veya mesela bir İngiliz, Türk Milleti’ni belirleyen değerlerin yaşatılması ve geliştirilmesi amacına hizmet etmek istiyorsa gayet tabii olarak bunu yapabilir, bunda hiçbir beis yoktur.  Sabetayistlerin olduğu liste meselesine gelince burada farklı iki durum vardır. Öncelikle yukarıda tanımladığımız şekilde Türk Milleti’ne hizmet etmek isteyen herkes listede olabilir ve aynı amaçla bu şekilde oluşmuş listeye de oy verilir.

İddialar ispata ve izana muhtaçtır…
Ancak ikinci durumda; Tevfik Diker’in iddialarının devamında MHP Manisa Milletvekili adayı Sümer Oral’ın sabetayist olduğu iddiası ve kabulü vardır.  Ben, Sümer Oral’ı tanımam, hatta hiç karşılaşmadım bile. Bütün bu ifadelerimdeki amaç listedeki sıralamayı onaylamak veya eleştirmek olmadığı gibi, Sümer Oral’ı kişisel olarak savunmak hiç değildir. Türk Milliyetçiliğini bir fikir sistemi olarak anlayıp olayları bu şekilde değerlendiriyorum. Yürütülmekte olan dava soruşturmasından çıktığı iddia edilen bir listeden yola çıkarak yapılan sabetayist iddiası tarafınızdan ispatlanmazsa iftiradır. Bu iddiaya Sümer Oral’ın cevap vermemiş olduğu ifade edilse de bu durumda ispat hükmünde değildir. İkinci itham ise, eniştesinin yolsuzluk iddiasıdır. Bu iddia doğru dahi olsa, hiçbir baba oğlunun suçu, hiçbir oğul babasının suçu ile suçlanamazken nasıl birisi eniştesinin suçu ile suçlanabilir? Bu onları aklamak arzusu anlamına gelmesin eğer Sümer Oral ile ilgili kesinleşmiş bir suç var ise veya gelecekte olur ise emin olunuz MHP önceki örneklerde olduğu gibi gereğini yapacaktır.

Türk Milliyetçilerinin her soruya mutlaka cevapları vardır…
Fikirleri, kişisel hırslardan, kızgınlık ve beklentilerden arındırarak konuşmak daha sağlıklı sonuçlar verir. Bugün karşı olduğunuz ve MHP’ye saldırmak için gerekçe haline getirdiğiniz şahısla rakipte olsanız aynı parti çatısı altında siyaset yaptınız. 25 Şubat’taki yazınızda 28 Şubat’ın ürünü dediğiniz AKP Genel Başkanı’nı 25 Mart’ta Milliyetçi Başbakan yapabiliyorsunuz. Hem de yazınızın içinde kendinizi yalanlarcasına, “Bir şeyin aslı varsa fotokopisine itibar edilmez değil mi?” diyerek. 2 Nisan’da ise “12 Eylül’de yapılan referandum da solcu CHP’nin arkasında “Hayır” cephesinde yer aldı” yalanını tekrarlamışsınız. CHP mecliste sandığa gitmezken, “Hayır” oyu veren MHP’dir. Gerçekte Meclis’te “Hayır” oyu veren Milliyetçi Hareket’in meydanlarda arkasına takılan bir CHP vardır. Ne yapalım ardımıza takıldılarsa, bozuk saat bile günde iki defa doğru zamanı gösteriyor. Sizinde dediğiniz gibi çelişkileri satır satır yazsak kitap oluşur. Sadece bunlar bile sizi anlamak için yeterli olur. Üzüntümün sebebi ise; harp okulunda yetişmiş bir subay, iki dönem milletvekilliği yapmış bir insan nasıl olurda, hangi saikla muhakemesi ve sözleri bu kadar çelişir ve muğlâklaşır. Eğer soru sorduğunuz yerde yayınlayacaksanız Türk Milliyetçilerinin soracağınız her soruya mutlaka cevapları olduğunu unutmayınız.

Son söz:
Siyasi manipülasyon yapmak, fikir müdafaası yapmaktan kolaydır.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!