Türkmen Sanatçı Muhammet Ahmet Erbilli’nin cenazesinde bayrak gerginliği

Türkmen Sanatçı Muhammet Ahmet Erbilli’nin cenazesinde bayrak gerginliği

Irak’ın önde gelen söz yazarı ve bestecilerden biri olan Türkmen sanatçı Muhammet Ahmet Erbilli 89 yaşında Erbil’de hayatını kaybetti. Türkmen sanatçı Muhammet Ahmet Erbilli’nin cenaze töreni sırasında IKYB’liler, Erbilli’nin tabutuna sarılan Türkmeneli bayrağını kaldırdı.

Irak’ın önde gelen söz yazarı ve bestecilerden biri olan Türkmen Sanatçı Muhammet Ahmet Erbilli geçirdiği rahatsızlık nedeniyle tedavi gördüğü hastanede dün vefat etti. Irak Türk’ü usta sanatçı Muhammet Ahmet Erbilli’nin cenaze töreni sırasında tabutuna Türkmeneli bayrağının sarılmasına bölgedeki birkaç kişi karşı çıktı ve bayrak dakikalar sonrasında kaldırıldı.

TÜRKMENELİ BAYRAĞINA TAHAMMÜL EDEMEDİLER!

Türkmeneli bayrağına yönelik tahammülsüzlüğün Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) yetkilileri tarafından sergilendiğini belirten sosyal medya kullanıcıları, IKBY’nin terör örgütü PKK’ya fon aktardığına dikkat çekerek tepki gösterdi.

MUHAMMET AHMET ERBİLLİ KİMDİR?

Irak’ın önde gelen söz yazarı ve bestecilerin mihenk taşlarından biri olarak kabul edilen 89 yaşındaki Türkmen Sanatçı Muhammet Ahmet Erbilli, şarkılarını Türkçe, Arapça ve Kürtçe olarak 3 dilde seslendirerek sanatla özdeşlemiş bir isim olarak öne çıkıyor. TEBA Haber Ajansının aktardığı bilgilere göre henüz 9 yaşındayken sanatla tanışan Erbilli, kendisine ait şarkı sözü ve besteleriyle belli başlı Türk, Arap ve Kürt sanatçılara eser kazandırarak ilham kaynağı oldu.

Besteleri ve söz yazısı Irak sınırlarını aşan Erbilli, İbrahim Tatlıses, Mahmut Tuncer, Nuri Sesigüzel gibi Türk sanatçıların seslendirdiği çok sayıda eserin sahibi. Erbilli’nin, İbrahim Tatlıses’in seslendirdiği 12 şarkı sözünün ve bestesinin sahibi olmasından dolayı şöhretini daha da artırdığı biliniyor.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!