Türkiye’de en çok satılan SUV modelleri! [Haziran 2023]

featured

Önceki dönemler de daha çok sedan, hatchback modelleri tercih eden Türk insanının tercihleri günümüzde değişti. Türk insanı artık daha çok crossover veya SUV modellerini seviyor. Bu listemizde sizler için 2023 yılının Haziran ayında Türkiye’de en çok satılan SUV modellerini listeledik.

2023 Haziran ayı Türkiye’de en çok satılan SUV modelleri!

1-Fiat Egea Cross

“Ezber bozan sedan” sloganı ile satışa sunulan Fiat Egea Sedan’ın crossover versiyonu olarak piyasaya sürülen Cross listemize Haziran ayında yaptığı 2 bin 884 satış adediyle birinci sıradan giriş yapıyor.

2- Citroen C3 Aircross

Citroen, uygun fiyatlı SUV modeli olan C3 Aircross ile uzun zaman sonra en çok satanlar listesinde yer almayı başardı. Markanın crossover modeli C3 Aircross Haziran ayında yaptığı 2 bin 399 satış adediyle listemize 2. sıradan giriş yaptı.

3- Opel Crossland

Son zamanlarda Corsa modeli ile atak yapan Opel, Crossland modeli ile de SUV pazarında atağa kalktı. Markanın crossover modeli Crossland Haziran ayında yaptığı 2 bin 366 adet satışla hem Dacia Duster gibi kemik modelleri geride bıraktı hem de listemize 3. sıradan giriş yaptı.

4- Peugeot 2008

Fransız temsilci Peugeot en çok satan SUV’lar listesine 3008 sayesinde 4. sıradan giriş yapmıştı. Haziran ayında ise 7. sırada olan 3008’in yerine vekaleten 2008 bakıyor olabilir. Peugeot 2008 Haziran ayında 1994 adetlik satışla 4. sıraya yerleşti.

5- Dacia Duster

Muhtemelen ilk iki sırada görmeyi beklediğiniz otomobille devam ediyoruz. Dacia’nın sevilen ve 2024 yılında Türkiye’de üretilecek olan modeli Duster, Haziran ayında1905 adetlik satışla listemizin 5. sırasında yer aldı.

Geçtiğimiz dönemlerdeki listelere Renault hakimken 2023 Haziran ayı listesine Renault ailesinden herhangi bir model girmedi. Listedeki araçlara baktığımızdaysa lüks SUV’lar yerine daha çok kendi müşteri kitlesine göre uygun fiyatlı modelleri görüyoruz. Sizce bunların sebepleri neler? Düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!