Türkiye’de Arap dili resmileştiriliyor

Türkiye’de Arap dili resmileştiriliyor

Ülkemizde gittikçe artan sığınmacı sorununun, bir süre sonra ikinci resmi dil krizine dönüşme tehlikesini beraberinde getireceğine dikkat çeken Zafer Partisi Sözcüsü Dr. Lütfü Şahsuvaroğlu, “Türkçe düşmanı bürokratlar yüzünden, Türkçe tehdit altındadır” dedi.

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Dr. Lütfü Şahsuvaroğlu, Zafer Partisi Genel Merkezi’nde düzenlenlediği haftalık basın “Sığınmacı ve kaçakların sebep olduğu istila programı devam ederken, bunu kalıcı hale getirmek isteyen Göç İdaresi Başkanlığı gerçekte birçok genel müdürlüğe sahip bakanlık olarak muhtemel bir savaş sürecinde çok daha vahim sonuçlar ortaya çıkaracaktır” uyarısında bulundu.

Şahsuvaroğlu; “Sığınmacı ve kaçakların sebep olduğu son tehdit Türkçemiz üzerinedir. Yakın gelecekte birçok kent nüfusunun yarısını oluşturacak olan sığınmacı dilinin de resmi dil haline geleceği tehlikesi kapıdadır.  Ne hazindir ki milli eğitim bakan yardımcılığına Türkçenin bittiğini böyle bir dil olmadığını ve Arapça konuşulması gerektiğini söyleyebilen bir kişi atanmıştır.

Türkçenin Farsçaya üstünlüğünü göstermek için Muhakemetu’l Lugateyn’i yazan Ali Şir Nevâî, Arapçaya üstünlüğünü anlatan Divân-ı Lugat’it Türk’ü yazan Kaşgarlı Mahmut, Türkçe ağzımda annemin sütüdür diyen Yahya Kemallerin ruhunu muazzep kılmamak için acilen Sayın Cumhurbaşkanından söz konusu yardımcının görevden almasını talep ediyoruz” dedi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!