Türkiye: Almanya’ya kaçak girme listesinde ikinciliğe yükseldi!

featured

Geçtiğimiz son aylarda Türklerin Almanya sınır kapılarından kaçak girme oranları hat safhaya çıktı. Almanya’nın açıkladığı oranlarla birlikte sadece ilk üç ayda ülkeye 12 bin 804’ü Türk vatandaşımız ve 80 bine yakın diğer kaçaklar girince Almanya’da önlemini sınır kapılarını kapatma kararı almakta buldu.

Almanya’da her gün onlarca Türk, sınır geçişlerinde ya da başka yollarla Almanya’ya giriş sırasında yakalanıyor. Türklerle artık Alman polisi de baş edemiyor. Türkler ‘in kaçışlarının temel nedeni ekonomik. Ekonomik iltica kabul edilmediği için ülkeye kaçak giren Türkler, siyasi takibat altında olduğunu söylüyor ya da başka gerekçeler uyduruyor. Birçoğu da kimlikleri tespit edilip kolayca sınır dışı edilmemek için pasaportlarını yok ediyor.

Alman Federal Göç Dairesi’nin ilk 6 aylık iltica Raporu’na göre;

Türkler ülkeye gelip iltica isteyenler arasında temmuz ayı itibarıyla ikinciliğe yükseldi. 28.499 ile Suriyeliler, ikinci sırada bir ay öncesine kadar 19 bin ile Afganlar bulunurken onların sıralarını 12 bin 804 kişiyi 19 binden yukarı çekerek ikinciliği aldı. Bunların dışında kaçak gelip hiç kayıt yaptırmayan ve izini kaybettirenlerin sayısı ise bilinmiyor.

Alman Hükümetinden alınacak önlemler

Başbakan Olaf Scholz’un eyalet başkanlarıyla görüşmesinde; kaçak göçmenlerin girişini engellemek için eylem planı hazırlanacak, gelen kişilerin hızlıca kaydı yapılacak ve iltica hakkı olmayanlar sınırdan geri çevrilecek, suç işleyenlerin hızlı bir şekilde sınır dışı edilmesi mümkün hale gelecek, ülkelerin sınır dışı edilen vatandaşlarını geri almaları için onlarla “göç ortaklıkları” kurulacak, komşu ülkelerle bu anlamda işbirliği yapılacak.

 Diğer ülkelerden girişleri önlemek için;

Son aylarda İtalya dışında, en büyük göçmen akını Beyaz Rusya-Polonya sınırından gerçekleşiyor. Türkiye’den Rusya vizesi ile gelenlerin, kaçak olarak Polonya’ya oradan da Almanya’ya geçtiği belirtiliyor.

Bu yüzden özellikle, İtalya, İspanya, Yunanistan, Polonya, Bulgaristan ve Fransa’nın kaçak girişleri önlemeleri için desteklenmesi sağlanacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!