Türkiye-AB ilişkileri "özel statü" toplantısı

Türkiye-AB ilişkileri “özel statü” toplantısı

TÜRKİYE-AB İLİŞKİLERİNDE “ÖZEL STATÜ” NASIL GERÇEKLEŞEBİLİR?

21.Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı ve Türkiye Avrupa Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı TAVAK’ın düzenlediği, “Türkiye- AB ilişkilerinde Özel Statü nasıl gerçekleşir?” konulu toplantıya yazar Prof. Dr. Faruk Şen ve 21. Yüzyıl Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı İstanbul milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ konuşmacı olarak katıldı.

Prof. Dr. Ümit Özdağ, Türkiye’nin AB ‘ne tam üyeliğinin gerçekleşmesinin mümkün olmadığını, bu sebeple görüşmelerin yeni bir statü için farklı bir plan üzerinden yürümesi gerektiğini vurguladı.

Özdağ Türkiye’nin 2004 yılından bu yana AB’ne tam üyelik sürecinde yaşananları şu ifadelerle anlattı:

AB Temsilcisi 2004 yılında bana; “Ümit Bey sizi hiçbir zaman AB ‘ne almayacağız. Ama bunu Türkiye’de konuşacağımız muhatabımız yok.” dedi.

Avrupa Birliği yıllardır, “Sizi AB ne alacağız “ diye Türkiye’ye yalan söylüyor, Türkiye de bu yalanı yıllarıdır halka söylüyor ama kimse inanmıyor.

AB aradan geçen yıllar içinde bizi demir bir kazığa bağlayarak bizimle ilişkilerini sürdürmeyi sağlarken bir yandan da AB ülkeleri tek tek ulusal çıkarlarını bize dayatmaya devam ediyorlar.

Bu sebeple de Türk halkında AB karşıtlığı hatta düşmanlığı artıyor.

Türk halkı haksız da sayılmaz, önce altın bir ülke var denildi Türklere, bütün sorunlarımız Avrupa Birliği’ne girince hallolacaktı.

Sonuçta geldiğimiz nokta, 6 senedir duran görüşmeler, Doğu Akdeniz’de jeopolitik dayatmalar, AB’nin Türkiye’yi Suriyeliler konusunda AB’ne bend olarak kullanma isteğidir.

Avrupa Birliği stratejik anlamda körlük için de. Şu an Ortadoğu Gaziantep’te bitiyor. Ancak bu dayatmalar ve AB’nin Türkiye’ye Suriyeli mülteciler konusundaki fonlamaları devam ederse yakında Ortadoğu Edirne’de bitecek.

Suriyeliler meselesinin etkileri Madrid ve Paris’te bile dengeleri değiştirecek.

Türkiye- AB ilişkileri bu şekliyle iki taraf için de sürdürülebilir değil. Daha fazla birbirimize yalan söylemeyelim.

Prof. Dr. Hasan Ünal ve ben euroseptik olmakla eleştiriliyoruz.

Herkesin 100 dolara alabildiği bir ayakkabı sen Türkiye’sin diye bana 300 dolar, AB-Türkiye ilişkileri işte tam da böyle bir şey.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!