1. Haberler
  2. Gündem
  3. TÜGVA yaz okulunda çocuklara AKP’li başkan için video çektirildi: “Yorum yaparsa dondurma…”

TÜGVA yaz okulunda çocuklara AKP’li başkan için video çektirildi: “Yorum yaparsa dondurma…”

TÜGVA'nın yaz okulunda çocuklara, AKP Aydın İl Başkanı Mehmet Erdem'e hitap eden bir video kaydettirildi. Kamuya ait Efeler İmam Hatip Ortaokulunda çekilen görüntüler, çocukların siyasi amaçlarla kullanıldığı ve eğitimde tarafsızlık ilkesinin çiğnendiği tartışmasını yeniden alevlendirdi.

featured

Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu’nda yer aldığı Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA), Milli Eğitim Bakanlığına bağlı devlet okullarında açtığı yaz okullarına dair tartışmalar sürerken, Aydın’dan tepki toplayan yeni görüntüler gündeme geldi. Cumhuriyet’in eriştiği kayıtlar, vakfın Aydın’ın Efeler ilçesindeki Efeler İmam Hatip Ortaokulunda yürüttüğü yaz okulu programı sırasında alındı. Görüntülerde bir grup çocuğun, AKP Aydın İl Başkanı Mehmet Erdem’e seslenen siyasi içerikli bir mesajı hep bir ağızdan tekrarladığı görülüyor.

ÇOCUKLARA AKP’Lİ BAŞKANA ÇAĞRI YAPTIRILDI

Kayıtta çocuklar toplu hâlde şunları söyledi: “AK Parti İl Başkanımız Mehmet Erdem bu videoya yorum yaparsa TÜGVA İl Başkanımız Umut Özcan bizlere dondurma ısmarlayacak.”

Kamuya ait bir okulda düzenlenen kurs sırasında çocukların AKP İl Başkanı’na yönelik bir çekimde yer alması, okulların siyasi propaganda mecrasına dönüştüğü yönündeki eleştirileri yeniden canlandırdı. Mehmet Erdem’in AKP Aydın İl Başkanlığı görevinde bulunduğu, Umut Özcan’ın ise TÜGVA’nın resmi sitesinde Aydın İl Temsilcisi olarak listelendiği görülüyor.

TÜGVA YAZ OKULLARI KAÇ OKULDA DÜZENLENİYOR?

TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci’nin aktardığı rakamlara göre vakıf, 2026’da 81 il ile 490 ilçeye yayılan 4 bin 386 kamu okulunda yaz okulu açıyor. Programlarda 18 bin 546 eğitmenin görev yaptığı, başvuru sayısının ise 563 bini bulduğu duyurulmuştu. Vakfın 6 Temmuz 2026 tarihli ilk duyurusunda yaz okullarının 81 ilde start aldığı ve yaklaşık 550 bin öğrencinin başvuruda bulunduğu belirtilmişti. Aynı açıklamaya göre programlar; Kur’an kursu, temel dini bilgiler ve değerler eğitiminin yanında spor, oyun ve sosyal etkinlikleri de kapsıyor.

KAMU OKULLARINDA VAKIF FAALİYETLERİ TARTIŞILIYOR

Vakfın yaz okulu çalışmaları, TÜGVA ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan ve geçerlilik süresi 2030’a uzatılan işbirliği protokolüne dayanılarak kamu okullarında sürdürülüyor.

Protokol gereği devlet okullarındaki derslikler, atölyeler ve salonlar vakfın etkinliklerine tahsis edilirken, görev alacak eğitimci ve personelin de Milli Eğitim Bakanlığı birimleriyle eşgüdüm içinde belirlendiği ifade ediliyor.

TÜGVA’nın binlerce devlet okuluna erişmesiyle birlikte okul binalarının, elektrik, su, temizlik, personel ve diğer kamu imkânlarının vakıf faaliyetlerinde kullanılması konusunu Cumhuriyet daha önce gündeme taşımıştı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Haberiniz ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!