Trump, Twitter hesabını geri almak için yargıya başvurdu

Trump, Twitter hesabını geri almak için yargıya başvurdu

ABD eski Başkanı Donald Trump, askıya alınan Twitter hesabının geri verilmesi için yargıya başvurdu.

Trump’ın avukatları, Florida’daki federal mahkemeye yaptıkları başvuruda, Twitter ve şirketin CEO’su Jack Dorsey’den şikayetçi oldular. Başvuruda, hesabın askıya alınması kararının kaldırılması istendi.

Başvuru dilekçesinde, “Davalı (Twitter), bu ülkedeki siyasi söylemlerin demokratik bir şekilde dile getirilmesine yönelik ölçüsüz ve tarihte örneği bulunmayan son derece tehlikeli bir güç ve kontrol uygulamakta” denildi.

Demokratların, Twitter’ı, Trump’ı önemli haber ve bilgi aktarma aracı olarak kullandığı platformdan çıkarmaya zorladığı savunulan başvuruda, İnterneti “modern kamusal alan” olarak niteleyen bazı mahkeme kararları örnek gösterildi.

Sosyal medya yasağı

Aralarında Demokrat Parti Kongre üyelerinin de bulunduğu birçok kişi, Trump’ın ”yanıltıcı ve kışkırtıcı” açıklamalar yaptığı gerekçesiyle sosyal medya hesaplarının kapatılması talebini gündeme getirmişlerdi.

Twitter, Trump’ın hesabını önce geçici olarak durdurulmuştu. Ancak, 6 Ocak 2021 tarihindeki Kongre Binası baskını sürecinde Trump’ın hesabını “şiddeti daha fazla kışkırtma riski bulunduğu” gerekçesiyle öne sürerek kalıcı olarak askıya alındı. Trump, Facebook’tan da yasaklandı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!