Trabzon TÜRKAV: Vali, Devletin Temsilcisidir

Trabzon TÜRKAV: Vali, Devletin Temsilcisidir

CHP eski milletvekili Behram Şimşek’in valilere militan sıfatını yajıştırması üzerine Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Trabzon şube Başkanı Kenan Kuru Şimşek’i kınayan bir açıklama yaptı. Başkan Kuru’nun açıklaması şu şekilde:

“Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı, Anayasal sistem içindeki erklerden yürütme erkinin temsili ile ifade etmektedir ki;  Vali ve Kaymakamlara yönelik “Militan” ifadesiyle Şimşek, kimin ayağı altında olunduğunu göstermektedir. TÜRKAV, 22. Dönem Milletvekilliği yapmış Berhan Şimşek’ in, Vali ve Kaymakam için sarf ettiği “ Militan” yakıştırmasını, su üstüne yazı yazmak olarak nitelemektedir. Devletim temsili olarak görev yapan valiler için kullandığı ifadesi, alçakçadır.
Vali’ler ve Kaymakam’lar hukuken TÜRKAV üyesi olabilmeleri mümkündür. Dolayısıyla İfade etmekteyiz ki; kimin ayakları altından konuşmaktasınız? Kamuyla vatandaşa hizmet edenleri hedef seçen terörle, 22. dönem Milletvekili vasfınızla şiddeti olgunlaştırmak bakışıyla neden buradan bakmaktasınız? Türk milletine maddi ve manevi zararlar verenleri cesaretlendirme çabalarınız beyhudedir.
22. dönem Milletvekili yapmış Şimşek, Yasama döneminde Türkiye Büyük Millet Meclisinde kanun yapma yetkisini kullanırken, bu kararları vatandaşlara getirenlerde Kamu çalışanları olmuştur. Vali’leridir, Kaymakamlardır.
TÜRKAV size hatırlatmaktadır ki, milletleşmenin, uzun ve yorucu hikâyesini anlamanız halinde, kamu hizmetlerini yerine getirenler görülecektir. O halde bir millet olmak için tarihle yoğrulmak gerekiyor. Kamu hizmeti, Millet için yerine getirilen hizmetlerdir. Bu hizmetlerin yerine getirilmesinden illerde vali sorumludur. Militan yakıştırtmanızı Kamu çalışanlarının temsili TÜRKAV olarak ret ediyoruz.”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!