Tozkoparan’da Yıkımı Engellemek İsteyen Mahalleliye Polis Biber Gazıyla Müdahale Etti

Tozkoparan'da Yıkımı Engellemek İsteyen Mahalleliye Polis Biber Gazıyla Müdahale Etti

Güngören Tozkoparan’da kentsel dönüşüm projesi kapsamında Tozkoparan sakinlerinin evlerini terk etmek istememesi sonucu mahalle sakinleri ile polis ve belediye ekipleri arasında arbede yaşandı. Bu sabah saatlerinde Tozkoparan Mahallesi’nde yıkımı yapılması planlanan evlerin temel altyapı hizmetlerinin kesilmesi için çevik kuvvet ekiplerinin desteğiyle İGDAŞ, İSKİ, BEDAŞ ve belediye ekipleri geldi. Mahalle sakinleri ekiplere engel olmak istedi. Binada oturanlar girişlere izin vermedi.

Bir görevli levye ile kapıyı açmaya çalıştı. Aynı görevli daha sonra balyozla kapıyı kırmaya çalıştı. Bir kişi ayağını uzatarak görevlinin balyoz darbelerini engellemeye çalıştı. Kalabalık grup balyozu görevlinin elinden aldı. Bina çevresine çevik kuvvet ekipleri tarafından kimse yaklaştırılmadı.

Çevik kuvvet ekipleri binada oturanların açmadığı kapıyı, elleriyle asılarak yerinden söktü. Kalabalık ekiplerin içeri girmesine izin vermeyince, polisler biber gazıyla müdahale etti. Polis ekiplerini engellemeye çalışanların arasından gözaltına alınanlar oldu.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!