Ticaret Bakanı Muş: Cumhuriyet Tarihinin En Yüksek İhracat Tutarlarına Ulaştık

Ticaret Bakanı Muş: Cumhuriyet Tarihinin En Yüksek İhracat Tutarlarına Ulaştık

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “İlk 6 ayda ihracat, yüzde 40 artışla 105 milyar dolar oldu. Aylık, çeyreklik ve 6 aylık bazda Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat tutarlarına ulaştık” dedi.

Bakan Muş, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile Bakanlık Konferans Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında, haziran ayı dış ticaret rakamlarını açıkladı.

Bakan Muş, “İlk 6 ayda ihracat, yüzde 40 artışla 105 milyar dolar oldu. Aylık, çeyreklik ve 6 aylık bazda Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat tutarlarına ulaştık” ifadesini kullandı.

“Haziran ayı ihracatımız geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 47 artışla 19.8 milyar dolara yükseldi” diyen Bakan Muş, “Gerçekleşen 231,1 milyar dolar değerindeki dış ticaret hacmi ile en yüksek 6 aylık dış ticaret hacmi rakamına ulaşıldı” şeklinde konuştu.

Muş, ihracat tutarı kadar, ihracata yönelen firma sayısındaki artışın da ihracatın tabana yayılması açısından sevindirici olduğuna dikkati çekerek, bu yılın ilk yarısında ihracat yapan firma sayısının yüzde 12 artışla 76 bin 189 olduğunu söyledi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!