Terör Örgütü YPG/PKK Afrin’deki Sivil Hastaneyi Hizmet Dışı Bıraktı

Terör Örgütü YPG/PKK Afrin’deki Sivil Hastaneyi Hizmet Dışı Bıraktı

Terör örgütü YPG/PKK Afrin’de sivillere hizmet eden bir hastaneyi hedef alarak gerçekleştirdikleri saldırı sonucunca hastane hizmet dışı kaldı. İki doktorun hayatını kaybettiği ve beş çalışanın yaralandığı hain saldırının etkileri hala sürüyor. Hastane müdürü acı durumu şu ifadelerle anlattı: “Tamamıyla sivillere hizmet eden hastane, terör örgütünce hedef alındı. Bu, savaş suçudur. Siviller hastanemize gelip tedavi olmak istediler. İlaçlarını alıp çıkacakken hastaneden kefenle gittiler.” Kameralara yansıyan görüntülerde, grad füzesi ve top atışlarıyla hedef alınan Afrin Şifa Hastanesinin duvarlarının büyük oranda yıkıldığı, ekipmanların kullanılamaz derecede hasar aldığı ve binanın hizmet veremeyecek durumda olduğu gözlendi.

Yaraladıkları Sivillere Hastanede Zarar Vermeye Devam Ettiler

YPG/PKK 6 yıl boyunca işgal altına aldığı Afrin’den, Zeytin Dalı Harekatı’yla arındırılmıştı. Ne var ki, ilçenin güneydoğusundaki Tel Rıfat’ta varlıklarını sürdürmeye devam eden terör örgütü üyeleri hastaneye saldırmadan önceki günün akşamında Tel Rıfat’ta bir saldırı düzenlemiş; 14 sivili öldürmüş, 32 sivili de yaralamıştı. İşte bu saldırıda yaralanan sivillerin tedavi oldukları hastaneye saldırı düzenlemeleri dikkat çekti. Hastanenin sağlık çalışanlarından Abdürrahim Türkmen “Hastanede yaralılara tedavi sağlayamadığımız için onları bölgedeki diğer hastanelere naklettik. Hastaneyi yeniden ayağa kaldıracağız ve bölgedeki sivillere hizmet edeceğiz” diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığından Kınama

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, , “Suriye’nin Afrin kentindeki el-Şifa hastanesine dün yapılan saldırıları en güçlü şekilde kınıyoruz” dedi. Hastanenin koordinatlarının BM çatışma önleme mekanizması ile paylaşıldığını da diler getiren Ned Price Suriye’de ülke genelinde ateşkes ve şiddetin azalması çağrısında bulundu.  Saldırının kim tarafından yapıldığı konusunda herhangi bir şey belirtilmedi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!