Temsilcilerimiz Avrupa’da 4’te 4 yaptı! İşte Türkiye’nin Avrupa’daki yeni sırası

featured

Ülkemizi Avrupa kupalarında temsil eden Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor, bu hafta rakipleri karşısında kazanmayı başardı. Bu durum, ülke puanına da olumlu yansıdı. Türkiye, UEFA ülke puanı sıralamasında 10. sırada yer aldı.

Cimbom’un zaferiyle 11. sıraya çıkmıştık

Salı akşamı Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu ilk maçında Galatasaray Slovenya’da Olimpija Ljubljana karşısında galip gelerek 1 puan almış alınan puanın ülkemizin katılımcı takım sayısı olan dörde bölünmesiyle elde edilen 0.25 puan ülke puanına eklendikten sonra Türkiye 28.600 puana yükselip İsviçre’yi geçerek 11. sıraya çıkmıştı.

Önümüzdeki rakiplerden Avusturya’nın Sturm Graz takımının PSV’ye yenilmesiyle Avusturya ise 29.000 puanda kalırken, aramızdaki fark 0.400 puana kadar inmişti.

Dört takım, dört tam puan!

Bu akşam takımlarımızın Konferans Ligi’nde oynadığı karşılaşmaların ardından Adana Demirspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin rakiplerini adeta ezerek yenmesi sonrasında toplamda 4 puan dört takımımız ülke puanına 1 tam puan katkıda bulunarak Türkiye’nin puanının 28.350’den 29.350’ye çıkmasını sağladılar.

Avusturya’yı geçtik! Türkiye 10. sırada

Bununla birlikte Türkiye, Avusturya’yı geride bırakarak UEFA kulüp müsabakaları ülkeler sıralamasında uzun süre sonra ilk kez 10. basamağa tırmandı ve 2025/26 sezonunda Şampiyonlar Ligi’ne bir takımını doğrudan gönderme şansını güçlendirdi.

Ülke puanında rakiplerin durumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!