Tarım Ve Orman Bakanına Soruyoruz; 2021 Yılında Kesilen Dişi Hayvan Sayısı Ne Kadar?

Tarım Ve Orman Bakanına Soruyoruz; 2021 Yılında Kesilen Dişi Hayvan Sayısı Ne Kadar?

Zafer Partisi Sözcüsü Şahsuvaroğlu, haftalık gerçekleştirilen basın toplantısında Türkiye gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

Haftalık olağan basın toplantısında konuşan Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Dr. Lütfü Şahsuvaroğlu, yaşanan gıda krizini değerlendirdi. Lütfü Şahsuvaroğlu, “Rusya-Ukrayna Savaşının etkilediği bir kesimde, yaş meyve, sebze ve süs bitkileri üreticileri ve ihracatçılarıdır. Üç aydır   ihracatçılar paralarını alamıyorlar. Alıcılar siparişleri durdurdu. Yaş meyve sebze ve süs bitkileri üretimi ve ihracatı darboğaza girmiştir.” dedi.

Çiğ süt üreticilerinin sorunlarına değinen Şahsuvaroğlu, “Sıkıntı yaşayan üretici kesimi sadece yaş meyve sebze üreticileri değil. Süt üreticisi de perişan. Son düzenleme süt fiyatlarına ile 1 liralık artışı 1 lira da destek ödemesi getirilmiştir. Yani çiğ süt fiyatı 6,7 TL olmuştur. Yem fiyatı ise 6 TL ye yükselmiştir. Bu artışa rağmen süt üreticilerinin rahatladığı söylenemez. Karlı bir süt sığırcılığı için üretici bir litre çiğ süt satarak en az   1,3 kg yem alabilmesi gerekir. Yem hammaddelerin fiyatları artarken et ve süt fiyatları, ekmek gibi baskı altında tutuluyor. Çiğ süt fiyatları acilen yükseltilmelidir. Bu şartlarda üreticilerin üretimi sürdürmeleri mümkün değildir.        Bu noktada tarım ve orman bakanına soruyoruz; 2021 yılında kesilen dişi hayvan sayısı ne kadardır? Bu yılın ilk üç ayında geçen yıla göre artış var mıdır?” dedi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!