Taliban Kırım’ı Rusya’nın bir parçası olarak tanıdı

Taliban Kırım'ı Rusya'nın bir parçası olarak tanıdı

Afganistan’da iktidara gelen Taliban liderleri, Kırım’ın Rusya’ya girişini tanıdıklarını açıkladılar. Bu konudaki açıklama, yarımadada yaşayan insanların seçimine tamamen saygı duyduğunu belirten Zabihullah Mücahid tarafından dile getirildi.

Mücahid “Rusya ile iyi diplomatik temaslar ve çok yönlü ilişkiler kurmak istiyoruz. Bölgede istikrar istiyoruz ve Rusya’nın hiçbir ülke ile savaş halinde olmasını istemiyoruz. Kırım ile ilgili olarak, bunun Ukrayna ve Moskova’nın işi olduğunu söylemek istiyorum. Bu sorunun yakında çözüleceğini umuyoruz. Allah korusun bu yüzden bölgede savaş çıktı ve diğer ülkeler bunu kendi amaçları için kullandılar. Bu bölgenin istikrarını bozacaktır. Kırım’da yaşayanların yanındayız ve onların ne istediğini dinlememiz gerekiyor, çünkü insanların oy kullanma hakkı var. İnsanlar Rusya’da yaşamak istiyorsa, onlarla aynı fikirdeyiz” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın Afganistan’ın yeni yetkilileriyle ilişkilerini iyileştirmeyi planladığı ve Kırım’ın Rusya’nın bir parçası olarak tanınmasının iki ülke arasında daha fazla etkileşime katkıda bulunabileceği ileri sürülürken öte yandan şu anda Rusya’nın Taliban’ı tanıma niyetinde olmadığı değerlendirildi.

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!